Акциите на Deutsche Bank поскъпват в сряда, след като кредиторът

...
Акциите на Deutsche Bank поскъпват в сряда, след като кредиторът
Коментари Харесай

Акциите на Deutsche Bank скачат със 7% след нетна печалба над очакванията

Акциите на Deutsche Bank нарастват в сряда, откакто кредиторът леко надминава упованията с тринадесетото си следващо печелившо тримесечие и декларира, че ще усили и форсира изплащането на дивиденти на акционерите.

Нетната облага на банката за третото тримесечие възлиза на 1,031 милиарда евро, което е над консенсусната прогноза на анализаторите, показва CNBC, като прибавя, че подлежащата на систематизиране сред акционерите сума възлиза на 997 млн. евро, по данни на LSEG.

Акциите на кредитора се покачват със 7% вследствие на доклада.

Иначе чистата облага на банката за третото тримесечие се намалява с 8% по отношение на миналата година и с 35% по отношение на предходното тримесечие на фона на продължаващите компликации в капиталовото ѝ звено.

За същия интервал на 2022 година немският заемодател записва чиста облага от 1,115 милиарда евро с помощта на по-високите лихвени проценти и нарасналата пазарна волатилност, които подтикват бизнеса му с закрепена рентабилност и търговия с валути.

Банката декларира, че чака доходи от към 29 милиарда евро за цялата година, което е в горния завършек на предварителните оценки. Тя също по този начин показва, че има опция да освободи до 3 милиарда евро спомагателен капитал и да усили и форсира разпределението на средства сред акционерите.

Компанията реализира високи резултати в бизнеса си с корпоративно банкиране, който се възползва от средата на по-високи лихвени проценти. Приходите в него нарастват с 21% на годишна база до 1,89 милиарда евро.

Инвестиционното звено на Deutsche Bank, обаче продължава да буксува, като чистите му доходи спадат с 4% на годишна база до 2,27 милиарда евро.

Финансовият шеф на банката Джеймс декор Молтке декларира пред CNBC, че резултатите на звеното за капиталово банкиране са " значително в сходство с пазара " на базисна база.

Основни акценти за тримесечието:

Анализаторите от UBS разясняват, че кредиторът е постигнала " доста усъвършенстване на капитала " и " постоянни оперативни резултати ", като означават, че облагата преди налози в размер на 1,723 милиарда евро е с 9% над консенсуса.

Пред банката остават голям брой провокации, в това число отслабващата европейска бизнес среда, макронесигурността и проблемите с осведомителните технологии в две от нейните подразделения за търговия на дребно, показва в умозаключение CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР