Акциите на борсата за криптовалути Coinbase се покачиха с 13%

...
Акциите на борсата за криптовалути Coinbase се покачиха с 13%
Коментари Харесай

Coinbase отчете първа печалба от две години насам, акциите скочиха с 13%

Акциите на борсата за криптовалути Coinbase се повишиха с 13% в петък по време на предборсовата търговия в Съединени американски щати, откакто компанията регистрира първата си облага от две години насам.    Coinbase, най-голямaта американска платформа за покупка и продажба на криптовалути, разгласи, че чистите ѝ доходи възлизат на 273 млн. $ през четвъртото тримесечие. В четвъртък от компанията показаха също по този начин, че чистите им доходи са 905 млн. $ през четвъртото тримесечие на 2023 година, което е с близо 50% повече от 605 млн. $ през същия интервал на миналата година.    Криптовалутите означиха голям интерес от страна на вложителите през четвъртото тримесечие на предходната година след новината, че Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати ще утвърди първите спот фондове за Bitcoin, търгувани на борсата - ETF.   

Bitcoin ETF-ите дават опция на вложителите на дребно да получат достъп до криптовалутата като акция, която се търгува на контролирана борса, без да се излагат директно на въздействието на базовия актив. 
Новината провокира засилено търсене на криптовалути заради упованието, че тя може да докара до нараснал интерес от страна на вложителите на дребно.    От Coinbase разясняват, че приходите от преводи са били главният мотор на приходите за последното тримесечие на 2023 година, като прибавят, че тези от абонамент и услуги са останали релативно непроменени.    По време на доклада основният изпълнителен шеф Брайън Армстронг още веднъж аргументира смисъла, което могат да имат криптовалутите за бъдещето на обществото, като акцентира устрема на Coinbase да получи повече регулации в Съединени американски щати. Той даже насочи рецензии към сътрудниците си.   

" Coinbase постоянно е възприемала дълготраен метод, фокусиран върху построяването по съчетаем със законодателството развой, даже когато това не е било известният избор. Много от нашите съперници скъсяваха ъглите и нарушаваха законите, с цел да станат огромни бързо, и ние видяхме какво се получи с тази тактика ", разяснява Армстронг. 
Финансовият шеф на Coinbase Алесия Хаас, от своя страна, признава, че зад това положително показване стои частично волатилността, следена на по-широките криптопазари.     " Повишаването на волатилността оказа значимо влияние върху приходите ни от преводи. Наблюдавахме мощен растеж и наново ангажиране както от страна на елементарни, по този начин и от напреднали търговци. Средните размери на търговия се усилиха значително измежду нашите напреднали търговци ", споделя Хаас. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР