Акциите на Apple се сринаха до най-ниските си стойности от

...
Акциите на Apple се сринаха до най-ниските си стойности от
Коментари Харесай

Акциите на Apple ударихa тримесечно дъно, ето причината

Акциите на Apple се сринаха до най-ниските си стойности от три месеца насам, откакто в понеделник трима разнообразни снабдители предизвестиха за слаби продажби на iPhone, написа Reuters.

Смартфоните на компанията от Купертино чупят ценови върхове и това е една от главните аргументи за евентуалните клиенти в разрастващи се пазари като Индия и Китай да ги подценява за сметка на по-евтини други възможности. Apple към този момент предизвести, че продажбите през празничния интервал надали ще удовлетворят упованията на Wall Street. От компанията акцентираха като аргументи отслабващите нововъзникващи пазари и утежняването на цента в задгранична валута.

Lumentum Holdings, главният снабдител на технологията Face ID в най-новите генерации iPhone модели, е понижила прогнозите си за доходи със 70 млн. $. Докладът докара до над 5% срив в акциите на Apple, което се равнява на към 50 млн. $ от пазарната капитализация на колоса. Аларми за по-ниско търсене светнаха и от страна както на производителя на екрани Japan Display, по този начин и на английския производител на чипове IQE Plc.

Трима анализатори провидяха в прогнозите на Lumentum подсказка за съкращаване на доставките от 18 на 20 млн. бройки. Те са създали своите заключения, вземайки поради междинните продажни цени за 3D елементи. Все отново се отбелязва и опцията Apple да е била натрупала огромен инвентар от съоръжение от Lumentum, само че даже и по този начин по всички проличава, че продажбите на iPhone ще са по-слаби, счита Марк Калахър, анализатор в D.A. Davidson.

Apple показа най-новите си смарт телефони iPhone XS, XS и XR през септември. Към днешна дата и трите са в обращение на пазара. Още при дебюта им обаче критиците обърнаха внимание, че те не превъзхождат предшественика iPhone X с нищо изключително.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР