Акциите на Apple падат след съобщенията за забрана на iPhone в Китай

...
Акциите на няколко големи доставчици на Apple AAPL.O паднаха в
Коментари Харесай

Акциите на няколко големи доставчици на Apple AAPL.O паднаха в петък, след съобщенията, че Китай е разширил ограниченията върху използването на iPhone от държавни служители, разпалвайки страховете относно перспективите за продажби на един от най-големите пазари на американската компания.

На служителите в най-малко три китайски министерства и правителствени органи е казано да не използват iPhone на работа, казаха пред Reuters източници, запознати с въпроса.

Тайванската TSMC 2330.TW, най-големият производител на чипове по договор и основен доставчик на Apple, спадна с около 0,7%, изпреварвайки спад от около 0,3% в референтния индекс .TWII.

Акциите на ASE Technology Holding Co Ltd 3711.TW, една от най-големите в света фирми за тестване и опаковане на полупроводници, паднаха с повече от 2%, докато производителят на обективи за фотоапарати Largan Precision Co Ltd 3008.TW се понижи с повече от 3%.

Китай би могъл да разшири своите ограничения върху използването на iPhone от официални лица, каза Алън Хуанг, изпълнителен директор на Mega International Investment Services Corp в Тайпе.< p>„През последните години китайският национализъм създава проблеми, оказвайки влияние върху политическите насоки“, каза той.

Новите смартфони на китайския производител на мобилни телефони Huawei Technologies също ще се справят добре, оказвайки натиск върху продажбите на новия iPhone 15, добави Хуанг.< p>В Китай Luxshare Precision Industry 002475.SZ, производител на съединителни кабели за iPhone и MacBook, както и AirPods, който също притежава фабрики, способни да произвеждат iPhone, падна с 1,5%. Нейните акции също бяха ударени миналата седмица от пускането на пазара на Huawei.

Японският производител на чипове Tokyo Electron 8035.T се понижи с 4% в петък.

Близо една пета от приходите на Apple се генерират в Китай, където са наети хиляди работници от компанията и нейните доставчици. По време на посещение в Пекин през март главният изпълнителен директор Тим Кук подчерта дългите връзки на Apple със страната.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР