Акциите на Alphabet Inc паднаха с цели 4% в началото

...
Акциите на Alphabet Inc паднаха с цели 4% в началото
Коментари Харесай

Samsung може да замени търсачката на Google с Bing

Акциите на Alphabet Inc паднаха с цели 4% при започване на седмицата след новината, че Samsung Electronics обмисля да размени Гугъл с Bing като търсачка по дифолт в своите устройства, предава Reuters.

Докладът, оповестен от New York Times през уикенда, акцентира възходящите провокации пред бизнеса с търсачката на Гугъл на стойност 162 милиарда $ годишно. На този пазар Bing е вторичен състезател, който закупи популярност в последно време след консолидираното на технологията за изкуствен интелект зад ChatGPT.

Реакцията на Гугъл бе паническа, защото компанията получава към 3 милиарда $ годишен доход от контракта със Samsung, се споделя в отчета, базирайки се на вътрешни известия. Още 20 милиарда $ са обвързани с сходен контракт с Apple, който би трябвало да бъде възобновен тази година.

От компанията обявиха за медията, че работят за въвеждане на нови функционалности, задвижвани от изкуствен интелект във връзка с вариантите за търсене, без да разяснява връзката си със Samsung. Южнокорейската компания за потребителска електроника не отговори на настояването за коментар.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР