Акценти в историята Тази страница включва преписа на шоуто 13

...
Акценти в историята Тази страница включва преписа на шоуто 13
Коментари Харесай

Днешните новини след 10 минути

Акценти в историята

Тази страница включва преписа на шоуто

13 октомври 2023 г

Днес по CNN 10 гледаме Камарата на представителите на Съединени американски щати и нейната конкуренция за избор на нов ръководител на Камарата след отстраняването на републиканеца Кевин Маккарти в невиждано гласоподаване. След това, този уикенд се случва рядко галактическо събитие, известно като пръстеновидно слънчево затъмнение, и имаме всичко, което би трябвало да знаете. А по какъв начин да извлечете максимума от многозадачността, изяснява доктор Санджай Гупта. Всичко това и човекоподобен робот в днешния епизод на CNN 10.

ВИКТОРИНА ЗА СЕДМИЧНИ НОВИНИ

1. Изненадващи ракети и бойци влязоха в Израел в събота от кой регион?

2. Как се назовава системата за противоракетна защита на Израел?

3. Какъв тип рядко небесно събитие се случва тази събота и ще може да се види в доста елементи на Съединени американски щати?

4. Фланелка от последния мач на кой прочут футболист се прави оценка на търг за 2,5 милиона $?

5. Кой американски щат неотдавна забрани четири евентуално нездравословни химикала в хранителни артикули, в това число някои известни бонбони?

6. Представен в шоуто в сряда, коя марка кола показа модел, който ви разрешава да отклоните очите и вниманието си от пътя?

7. Какво е името на най-голямата река в Африка по размер?

8. Назовете един от новите спортове, гласувани като допълнения преди Олимпийските и Параолимпийските игри през 2028 година

9. Камарата на представителите на Съединени американски щати се надпреварва да избере нов представител след отстраняването на кой републикански водач?

10. Какво е името на представителя, който преди малко беше номиниран за идващия ръководител? (въпреки че може да няма гласовете, с цел да бъде избран)

Щракнете тук за достъп до версията за щемпел на днешната транскрипция на CNN 10

CNN 10 обслужва възходяща публика, интересуваща се от компактни новинарски излъчвания по поръчка, идеални за търсещи пояснение в придвижване или в класната стая. Приоритетът на шоуто е да разпознава истории с интернационално значение и по-късно ясно да опише за какво вършат вести, кой е обиден и по какъв начин събитията се вписват в едно комплицирано интернационално общество.

Благодарим ви, че употребявате CNN 10

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР