Акцентът ще бъде върху парламентарните избори, но няма как да

...
Акцентът ще бъде върху парламентарните избори, но няма как да
Коментари Харесай

Михаил Миков: Президентът Радев има нужда от подкрепата на БСП за втори мандат

Акцентът ще бъде върху парламентарните избори, само че няма по какъв начин да се излезе от президентските избори тези дни, изключително след изказването на президента и тази тематика ще участва, може би в акцията за парламентарните избори ще стои един огромен въпрос. - позиционирането по повод поддръжката или неподкрепата на президента Радев. Това сподели в " Денят стартира " Михаил Миков, някогашен ръководител на Българска социалистическа партия. Според него президентът напълно правилно задоволително рано е декларирал желанията си за втори мандат, " задоволително рано да стартира полемиката и за тези избори, тъй като изборите дефинират и каква политика ще имат институциите ".

Аз мисля, че много по-рано трябваше Българска социалистическа партия да даде оценка за изтичащия мандат, доколкото тя е в основата на номинирането на Радев за президент. Ясна оценка, ясна позиция, тъй като отговорът, който Корнелия Нинова даде преди месец: ще изчакаме да минат парламентарните избори и тогава ще се занимаваме, е бягство от отговора, съобщи Миков. По думите му Радев се пробва " да избяга от директна корелация с управлението, той използва термина " социалисти ". Би трябвало президента Радев и Нинова да показват ясно връзките си.

Според Миков президентът Радев има потребност от поддръжката на членовете на Българска социалистическа партия, само че има потребност и от доста необятна поддръжка. По думите му Радев чака поддръжка от членовете на Българска социалистическа партия.

Големите проблеми, които през днешния ден би трябвало да бъдат тематика на полемика в парламентарните избори, а и отвън тях - във връзка с президентството - когато се приказва за промяна на модела на ръководство - има ли се поради смяна в Конституцията, водеща към президентска република. По този въпрос Българска социалистическа партия е изрично " не. Аз също считам, че няма никакви учредения за това и тук пък президентът би трябвало да разсее всевъзможни такива клюки, които могат да бъдат тиражирани, сподели Миков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР