Акцентът днес е върху силният северозападен вятър. Поривите му в

...
Акцентът днес е върху силният северозападен вятър. Поривите му в
Коментари Харесай

Опасно ветровито време днес и утре

Акцентът през днешния ден е върху мощният северозападен вятър. Поривите му в областите в жълт цвят ще доближават до към 90 км/ч. Максималните температури ще бъдат по-високи от типичните за началото на февруари, сред 7° и 12°, само че в следобедните часове ще завали дъжд, в западните региони от страната, който вечерта на доста места ще премине в сняг.



През нощта тук-там ще има валежи, най-вече от сняг, по-значителни в планинските региони на Югозападна България, само че вятърът ще отслабне. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 5° и 9°, в София - към 4°.

В утринните часове към момента на обособени места, основно в планинските региони, ще има превалява сняг, само че денем ще бъде с променлива облачност. След краткотрайно намаляване тази нощ, вятърът от северозапад още веднъж ще се усили и в областите с код жълто поривите ще надвишават 70 км/ч.

В планините облачността ще е променлива, а сняг ще превалява основно в утринните часове. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от минус 7° на Алеко до минус 2° в Боровец.

През нощта против събота превалявания, най-вече от сняг, ще обзет по-голямата част от страната. Ще продължи да вали и в събота, по-интензивно в Северна България и в планините, където ще има условия за виелици и навявания.

В неделя преваляванията ще отслабват, само че температурите внезапно и значително ще се намалят и през идващите даже и оптималните в съвсем цялата страна ще бъдат негативни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР