Актрисата Виолета Донева най-вероятно е била убита от свой роднина,

...
Актрисата Виолета Донева най-вероятно е била убита от свой роднина,
Коментари Харесай

Актрисата Виолета Донева е убита от роднина мъж за пари


Актрисата Виолета Донева най-вероятно е била убита от собствен родственик, мъж, за пари, полезности и парцели, написа " България Днес ". Актрисата е била богата и е доста евентуално това да е претекстът за убийството й. Вече тече инспекция дали не липсва нещо от движимостите, скъпоценностите и спестяванията на Донева.

Софийската градска прокуратура към този момент проверява гибелта на Донева, която бе открита мъртва в антрето на жилището си в столичния кв. " Изток ". Образувано е досъдебно произвеждане за съзнателно убийсто, за което виновника го грозят от 10 до 20 години решетки. Това сподели представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

" Към момента елементи за следствието не могат да бъдат оповестявани, защото това може да попречи на дейностите на следователите ", добави Петрова.

Един от основните обвинени в убийството е непосредствен татковина,

на който актрисата е отворила вратата на жилището си. След като го пуснала вътре, тя е била душена от него и прободена няколко пъти. Донева издъхва в кръв. По случая са назначени доста експертизи, с цел да се откри точната причина за гибелта й.

Синът на актрисата от първия й брак с акад. Людмил Стайков – Иво, е първият човек, видял мъртвото тяло на майка си . Той изпаднал в потрес и декларирал, че желае аутопсия, с цел да разбере аргументите за кончината на майка си.

Майка и наследник са били в положителни връзки, само че рядко се виждали. Напоследък Виолета излизала от къщи единствено пред блока си, защото изкарала тежък ковид и не можела да върви на дълги дистанции. Другият наследник на Людмил Стайков - Георги, по-рядко се виждал с майка си.

Според съседите Виолета не контактувала от години и с втория си мъж - баскетболиста Атанас Грънчаров. Възрастният мъж умрял през лятото, а преди да се спомине, работил в Министерство на защитата към състезателен отдел и живеел с друга жена. От своя страна спортистът има наследник и щерка от първия си брак, като децата му също не контактували с актрисата.

Разследващите считат, че в тази ситуация всеки може да е килърът на 79-годишната актриса. Донева е била много заможна и в релативно положително здраве. Имала жилища, бижута и полезности. Това към този момент е и главният претекст за убийството.

Самата Виолета Донева не помни татко си. Тя е кърмаче, когато капитан Павел Джингаров е отзован от фронта, а на 15 март 1945 година - наказан от Народния съд и разстрелян. Няколко месеца след гибелта му майка й Цвета Джингарова е отведена с автомобил в незнайна посока и от нея няма новина година и осем месеца. Всички я мислят за мъртва. За дребната Виолета се грижи баба й. Дотогава фамилията населява прекрасен апартамент в региона на Докторски монумент, който обаче е харесан от партизански военачалник и на бабата е подредено за нула време дружно с бебето да опразни жилището. В този сложен миг ръка им подава техен непосредствен юрист, който ги приютява в мазето си на Руски монумент. В мрачното помещение дребната Виолета прохожда и проговаря. Междувременно юристът съумява да разбере, че майката на момиченцето е жива и се намира в Централния затвор. Използвайки познанствата си, съумява да уреди рандеву на детето и баба й с нея. Дотогава Виолета знае за майка си само от разказите на своята баба - че била литераторка, приключила с отличие СУ, че била толкоз красива, че сътрудниците й викали Жар-птица... В пандиза обаче вижда една унищожена жена, която се хвърля да я прегръща, а дребната Виолета стартира да пищи от смут. Затворът е изтрил хубостта от лицето на Жар-птицата.

След като я освобождават, Цвета е лишена от училищен права и от всевъзможни приходи. Това не пречи на борбената майка да приключи театралното учебно заведение. Класира се на второ място. По това време на първите трима в класирането позволяват да си вземат задочно изпитите, без да вървят на лекции, а през останалото време да работят като стажант-актьори в провинциалните театри. От този випуск са Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова. Майката на Виолета е назначена на работа в Габровския спектакъл.

Виолета добре си спомня мизерията, в която живеят по това време. Сутрин и вечер тя и майка й ядят попара с липов чай, самун и малко сирене, само че за сметка на това дребната Виолета постоянно има преподавател по пиано и по френски. Тя добре си спомня думите на майка си: " Можеш да станеш императрица. Можеш да станеш слугиня. Но би трябвало доста да учиш, да си образована, да знаеш да свириш на пиано, да знаеш френски. "

Тъй като няма кой да я гледа денем, Виолета потегля на учебно заведение на 5 години и приключва със златен орден гимназия в Кюстендил. Това обаче не пречи на властимащите да изключат момичето от Комсомола, нарочено за " зложелател на народа ", и защото семейството й е дамгосана, три години Виолета не може да кандидатства във ВИТИЗ.

Нещата за Виолета Донева се трансформират, когато майка й се омъжва повторно за артиста Кирил Донев , който е с 22 години по-голям от нея. Той осиновява Виолета и тя приема неговата фамилия. " Имах извънреден втори татко - споделя актрисата. - Обожаваше ме, трепереше над мен. "

За киното Виолета е открита още преди ВИТИЗ , снима се даже и по време на кандидатстването си във кино лентата " Двама под небето " с великия Апостол Карамитев. Тъкмо той я причаква след излизането на резултатите и я подвига високо на ръце.

Донева приключва и актьорско майсторство във ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов ", и публицистика. Голямото " развиделяване " в кариерата й настава, когато младата актриса подписва брак с артиста от Бургаския спектакъл Людмил Стайков, който по-късно взема решение да се посвети на режисурата и се мести в София. Филмът му " Обич ", в който вземат участие половинката му Виолета Донева, идолът на българските дами Стефан Данаилов и незабравимата Невена Коканова, печели куп награди у нас, и в чужбина. Харесвана и от други режисьори, Виолета Донева препуска от роля в роля в киното и в театъра. Когато в средата на 80-те години Людмил Стайков снима " Време разделно " по едноименния разказ на Антон Дончев, двамата към този момент са разграничени и примата на Театъра на армията се омъжва за детската си обич - баскетболиста Атанас Грънчаров.

От първия си брак актрисата има наследник, който от дете е с тежки здравословни проблеми. Заради него на няколко пъти върви при Ванга. " Той беше инфектиран още в родилното поделение. За него отидох да я запитвам. Тя доста в детайли описа за убития ми татко - хубав офицер на бял кон, преминаващ по моста. И едвам най-после сподели единствено: " Детето ке оздравее! ", показа Донева, чийто наследник в действителност оздравява.

Донева е началник на Съюз на демократичните сили в " Изгрев "

Преди време в Петрич кръщават улица на убития татко на Виолета Донева, само че самата тя към този момент се е дистанцирала от политиката, откакто няколко години е била началник на Съюз на демократичните сили в столичния регион " Изгрев ". Скъсва с политиката през 1994 година, когато схваща, че в нея няма място за идеалисти, макар че е чакала измененията, окрилена от оптимизма на майка си.

Доведеният наследник на Виолета Донева: Не знам някой да я е заплашвал!

" Нито татко ми, нито Виолета са се оплаквали пред мен или мои близки, че някой ги преследва, заплашва, желае нещо от тях. Разбрах от интернет, че синът на Виолета е изискал аутопсия на майка си. Това е негово право ", сподели особено за " България Днес " доведеният наследник на Виолета Донева - отец Огнян Грънчаров.

" Аз послужвам в Чехия и пристигам рядко в България. Не съм виждал Виолета и татко ми от много години. За финален път ги видях през лятото на 2017 година във Варна ", изяснява отец Огнян. В морската столица, добавя той, Атанас Грънчаров и Виолета Донева стопанисвали близо 20 години общински парцел. Неотдавна обаче градската администрация го предоставила на други хора.

" Виолета и татко ми бяха притежатели на жилището в кв. " Изток " . Но аз не съм ги посещавал. Синът ми, който също тренира баскетбол, им е бил на посетители за последно преди няколко месеца, прекарал е при тях няколко часа ", описа свещеникът.

Той разясни, че е в България по фамилни каузи. " Със сестра ми би трябвало да получим обезщетение за противозаконна сеч на наша наследствена гора край Кюстендил ", добави отец Грънчаров.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР