Актрисата Силвия Лулчева влиза в главната роля в новата постановка

...
Актрисата Силвия Лулчева влиза в главната роля в новата постановка
Коментари Харесай

Силвия Лулчева с булчинска рокля в Сатирата

Актрисата Силвия Лулчева влиза в основната роля в новата режисура на Сатиричния спектакъл “Алеко Константинов ” с многозначителното заглавие “Булчинската рокля ”, което имаше своето премиерно зрелище на Голяма сцена. Пиесата е от австриеца Щефан Фьогел - той е един от най-търсените немскоезични драматурзи и бързо става прочут в Европа с комедиите си, които са към този момент повече от двайсет. Те се играят на доста места по света - Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша.

 

Навсякъде получава висока оценка за това, че владее до съвършенство всички комедийни драматургични и психически правила и умее да построява извънредно жив разговор, лишен от евтини закачки. У нас пиесата е преведeна от Владко Мурдаров, режисьор е Съни Сънински, музиката е на Милен Кукошаров, сценографията - на Никола Тороманов, а костюмите - на Свила Величкова. Ето какво споделя Сънински за премиерното зрелище: “Всяко табу е уместно за комедия ” споделя драматургът Щефан Фьогел, а пиесата му “Булчинската рокля ” е следващото удостоверение.

 
В нашия театър " Булчинската рокля ” има мотив да погледнем зад комичното и да поговорим почтено за любовта или неналичието на такава. Както се случва в живота, “малкото камъче ” обръща ориста ни. Особено в случай че сме потискали истината, в случай че сме заблуждавали себе си, че индивидът до нас е подобаващият избор, че всичко върви както би трябвало, че животът ни е спретнат, че не живеем по никакъв начин неприятно и т. н. и т. н. Освен Силвия Лулчева, на сцената ще забележим още Петър Калчев, Полин Лалова, Мартин Каров и студенти от Театрален лицей “Любен Гройс ”. Следващите представления са на 1-ви, 11-и и 24-ти ноември.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР