Актрисата се пенсионира в Щатите преди време, а сега вече

...
Актрисата се пенсионира в Щатите преди време, а сега вече
Коментари Харесай

Тя напусна България през 90-те, за да се спаси от мизерията, а след това направи шеметна кариера

Актрисата се пенсионира в Щатите преди време, а в този момент към този момент и в България

Тайно в България се е завърнала актрисата Ваня Цветкова, която повече от 30 години живее в Съединени американски щати. Тя била в София към този момент близо месец, с цел да се види с другари и близки, а в това време да свърши и някои персонални каузи. Цветкова към този момент навърши нужната възраст за пенсия и трябвало да събере документите си и да задвижи процедурата у нас, написа вестник Ретро.

Използвала прибирането си в родината, с цел да изследва по какъв начин стоял въпросът с пенсионирането ѝ. 65-годишната кинозвезда не разчитала, че ще получи почтена пенсия, поради обстоятелството, че е бежанец от над три десетилетия и поради неголямото възнаграждение и интервали без работа в блестящата ѝ кариера на актриса. Повечето ѝ набори от сектора вземат смешни пари, а някои даже под минималната пенсия. Такъв е казусът с Катерина Евро, която е единствено с 2 години по-голяма от Ваня и продължава да получава обществена пенсия от 247 лв.. Цветкова обаче ще има право и на американска пенсия поради стажа си там.

Звездата от „ Комбина “ нееднократно е споделяла, че напуща България през 1990 година, с цел да се избави от мизерията на родната актьорска колегия. Дълги години тя работи като крупие в Лас Вегас и признава, че е печелила повече от добре. Сега обаче 65-годишната дама разчитала и на издръжката на сина си Павел, който е компютърен познавач и е доста добре заплатен. Той е плод на любовта ѝ с каскадьора Павел Дойчев, който се спомина ненадейно през 2019 година В последните години от живота си той се бе изолирал в село Фазаново край Бургас, надалеч от медийното внимание и артистичните среди. Цветкова се среща с Дойчев по време на фотосите на паметния филм „ Комбина “.

Тогава тя е в основната роля с Иван Иванов, а Дойчев е „ бияч “ от бандата на Ники Сотиров. По това време тя имала връзка с режисьора Огнян Купенов, само че след фотосите се прибрала в София и звъннала на Павел под предлог, че имала проблеми с парното на полския си фиат, който преди малко си била купила. Така желала да го провокира да се срещнат още веднъж. Малко по-късно двамата се женят, а бракът им устоя цели 18 години. Но в един миг Ваня взема решение, че желае бракоразвод и нов живот в Щатите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР