Актрисата от The Newsroom Оливия Мън е претърпяла 4 операции

...
Актрисата от The Newsroom Оливия Мън е претърпяла 4 операции
Коментари Харесай

Актрисата от The Newsroom Оливия Мън разкри, че страда от рак на гърдата

Актрисата от The Newsroom Оливия Мън е претърпяла 4 интервенции и двойна мастектомия (отстраняване на двете гърди) поради онкологично заболяване.

43-годишната актриса сама показа за борбата си с рака на гърдата в обява в Instagram, с която споделя какъв брой изненадваща е била диагнозата.

През февруари 2023 година тя взема решение да си направи генетичен тест, който ревизира каква е степента на риск от развиване на ракови болести.

Резултатът на Мън е бил негативен за всички 90 проверявани гени - същите са били и данните на по-голямата ѝ сестра Сара, която също се е изследвала.

Два месеца по-късно обаче актрисата е диагностицирана с рак на гърдата.

" През последните 10 месеца прекосих през четири интервенции. Прекарах толкоз доста дни в леглото, че към този момент не мога да ги изброя, и научих повече за рака, лекуването му и хормоните, в сравнение с в миналото съм си представяла ", споделя Мън.

Актрисата споделя, че е имало заплаха да изгуби цяла година, без да разбере, че ракът към този момент се е появил.

Последната ѝ мамография при започване на 2023 година е била " чиста ", а по проект идващото ѝ проучване е трябвало да се организира след година.

Наблюдаващата я АГ-специалистка обаче е решила да извърши още един тест, който ревизира съответната степен на заплаха от рак на гърдата.

" Д-р Алиабади прегледа фактори като възраст, случаите на рак на гърдата в историята на фамилията ми, обстоятелството, че родих първото си дете след 30-гдишна възраст. Тя откри, че рискът за поява на болестта е 37%. Заради този резултат бях изпратена на магнитно-резонансна томография, по-късно на проучване с ултразвук, а то докара и до биопсия. Биопсията сподели, че имам Луминален вид Б в двете гърди. Луминалният вид Б е нападателен и бързо разрастващ се рак ", споделя Оливия Мън.

Месец след биопсията тя се подлага на двойна мастектомия.

" В единия ден се усещах изцяло добре - на идващия ден се разсъниха в болнично легло след 10-часова интервенция ", споделя тя.

Мън споделя, че е имала шанс, тъй като заболяването е засечена задоволително рано. Тя приканва всички дами да си създадат оценка за риск от развиване на рак на гърдата, а в случай че резултатът е по-висок от 20% - да не пропущат годишен обзор от 30-годишна възраст.

" Надявам се, че споделяйки това, ще оказа помощ на другите да открият разтуха, ентусиазъм и поддръжка в своя личен път ", споделя Оливия Мън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР