Актрисата Никол Кидман заяви, че всеки може да допринесе за

...
Актрисата Никол Кидман заяви, че всеки може да допринесе за
Коментари Харесай

Никол Кидман нарече насилието срещу жени пандемия в сянка

Актрисата Никол Кидман съобщи, че всеки може да способства за прекъсване на насилието против дами и девойки, което се усили по време на изолацията поради Ковид-19, заяви фондация "Томсън Ройтерс ".

Носителката на премия "Оскар " ", която е дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации за дамите, добави, че ролята й в сериала "Големите дребни неистини " е засилила позицията й против упражняваното върху тях принуждение. Затова тя назова усилването му по време на карантината "пандемия в сянка ".

Ролята на Селест - юрист и жертва на домашно принуждение в хитовия сериал, е направила Никол Кидман по-чувствителна към тематиката.

"Чувствах се изложена на принуждение, уязвима и мощно унижена, до момента в който предавах историята й, въпреки че да се превъплъщаваш в такава роля не е нищо спрямо това, пред което са изправени дамите, преживяващи принуждение във връзките си " - написа Кидман във в. "Гардиън ".

Актрисата прибавя, че разказите на дами, които е срещнала по време на работата си за Организация на обединените нации, са я предиздвикали са приказва вместо тези, които не могат да го създадат обществено.

Държави от целия свят - от Латинска Америка до Европа, регистрираха увеличение на случаите на домашно принуждение против дами по време на пандемията от Ковид-19. Миналата година 243 милиона дами и девойки са претърпели полово или физическо принуждение от колегата си. Тази година се усилиха известията за домашно принуждение, детски сватби, кибертормоз, полов тормоз и полово принуждение.

В Европа - от България до Англия, незабавните позвънявания от дами, подложени на принуждение от колегата си, се усилиха с 60 % през април. Данните за втората вълна на по-строгите ограничавания поради ковид още не са оповестени, само че правозащитни групи предизвестиха за тежкото състояние на дамите, които са изолирани вкъщи с насилниците си, добавя Българска телеграфна агенция.

Никол Кидман написа, че е значимо да се изслушват претърпелите принуждение, да се приказва с децата на полови тематики и за единодушието в връзките, да се употребяват обществените мрежи и общински центрове за повишение на осведомеността.

"Всеки има роля и сили да способства за края на насилието против дами и девойки, даже и през тази панедмия - написа тя. - Дали то ще я надживее, или не, зависи от всички нас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР