Актрисата Мария Бакалова, гимнастичката Стефани Кирякова, д-р Йорданка Проданова и

...
Актрисата Мария Бакалова, гимнастичката Стефани Кирякова, д-р Йорданка Проданова и
Коментари Харесай

Мария Бакалова и Стефани Кирякова станаха почетни граждани на Бургас

Актрисата Мария Бакалова, гимнастичката Стефани Кирякова, доктор Йорданка Проданова и брачният партньор й доктор Илиян Йорданов са новите почетни жители на Бургас. Званията " Почетен жител на град Бургас " бяха връчени на тържествена гала на сесия на Общинския съвет. По традиция се връчват всяка година на празника на града - Никулден. Със званието се удостояват персони с необикновен принос към града.
Още по темата
" Почетна значка " получиха Георги Иванов, Валентин Иванов и Антон Спасов.

Днес бяха връчени и оценките на хората, получили наградата за предходната година, защото тогава, заради коронавирус пандемията, церемонията не се състоя публично. Като " Почетни жители 2020 " са отличени Цанко Цанков, Нейчо Попов, Петър Иванов, Стоян Апостолов и арх. Деви Симеонов.

Кметът Димитър Николов връчи високите оценки на заслужилите бургазлии, а регионалният шеф проф. Мария Нейкова ги поздрави.

Благодарна съм на Бог, че навръх Никулден мога да бъда удостоена с това звание и толкоз млада ставам почетен жител на моя роден град. Винаги съм била горда бургазлийка, уповавам се след олимпийското злато и вас да съм предиздвикала да се гордеете, сподели Стефани Кирякова.

 Снимка: Община Бургас

Актрисата Мария Бакалова не беше в залата, само че посредством видео връзка изрече своята признателност за наградата, който й бе присъден.

" Бургас, продължавай да бъдеш все по този начин магически ", сподели тя.

 Снимка: Община Бургас

Д-р Илиян Йорданов и доктор Йорданка Проданова се включиха с видеообръщение от Съединени американски щати. Те благодариха на жителите на Бургас, Общинския съвет и кмета Димитър Николов за оценката.

" Смятаме, че то е освен по отношение на нашето присъединяване във кино лентата " Дълбоко чувство ", само че и с достиженията ни в региона на науката. Желаем на всички бургазлии доста здраве, ентусиазъм, креативен триумфи ", споделиха доктор Йорданов и доктор Проданова.

Д-р Илиян Иванов и брачната половинка му доктор Йорданка Проданова са част от екипа на късометражния филм, номиниран за Оскар, " Дълбоко чувство ", който има 15 оценки.

Актрисата Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 година в Бургас. Завършва Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Панчо Владигеров " в морския град. През 2019 година приключва НАТФИЗ в София. На сцената на Драматичния спектакъл в Пловдив играе в " Опасни връзки " на режисьора Константин Еленков - мадам дьо Турвел и Сесил Воланж.

Дебютът й е в тийнейджърския " XII a " през 2017 година След това се снима в " Трансгресия " - за ролята си печели премията за най-хубава актриса на фестивала за различно кино " Алт ФФ " в Торонто през 2018 година и получава номинация на " Куин Пам Интернешънъл Филм Фестивал ",и в " Бащата ", спечелил огромната премия на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020).Участва и в няколко епизода на онлайн сериала " Типично ".

Добива известност с ролята си на Тутар Сагдиев, щерка на казахстанския кореспондент Борат Сагдиев, в комедията " Борат 2 ". Предизвиква сензация със сцената, в която взема изявление в интимна конюнктура от републиканеца и някогашен кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Играта на Бакалова е високо оценена от критиците: списание " Ай Джи Ен " я назовава " фантастична находка ", а Джъстин Чанг, кинокритик на " Ел Ей Таймс ", афишира осъществяването й за " ужасно ". За ролята на Тутар Сагдиев, Бакалова получава номинация за " Оскар ", БАФТА, " Златен глобус " и става първата българка, номинирана за влиятелните оценки. Тази година Бакалова е удостоена с почетен " Аскеер " за " дипломат на българското актьорско майсторство и интернационална изгряваща звезда ". Играе също в " Жените в действителност плачат " на Весела Казакова в ролята на Соня. Премиерата на кино лентата е на Филмовия фестивал в Кан в категорията " Особен взор ". Бакалова ще взе участие в новия филм на Джъд Апатоу " The Bubble " паралелно до Карън Гилън и Педро Паскал, който ще споделя за група артисти, опитващи се да снимат филм в коронавирусната пандемия.

Стефани Радославова Кирякова е българска състезателка по художествена гимнастика, златен олимпийски медалист от Токио 2020. Два пъти Стефани е бронзов медалист от международните шампионати в София и Баку през 2018 и 2019 година. Златна медалистка е на 5 обръча от международното състезание в София през 2018 година. Започва да тренира художествена гимнастика на 6-годишна възраст в Бургас. През 2018 става част от отбор дружно с Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, заменяйки контузената Теодора Александрова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР