Актрисата Лили Гладстон стана първата индианка, номинирана за Оскар за

...
Актрисата Лили Гладстон стана първата индианка, номинирана за Оскар за
Коментари Харесай

Лили Гладстон говори за историческата номинация за Оскар и общността на Осейдж, подкрепяща нейната кариера

Актрисата Лили Гладстон стана първата индианка, номинирана за Оскар за най-хубава актриса. Тази историческа номинация е резултат от нейното всепризнато осъществяване в „ Цветята на луната килърка “ и освен катапултира Гладстон в светлината на прожекторите, само че също по този начин означи забележителна стъпка напред в представянето на индианците във филмовата промишленост.

Гладстоун сподели пред CBS Mornings, че е научила новината по време на диалог по FaceTime със фамилията си в окръг Осейдж. Тя сподели, че е избрала да преживее момента там, тъй като се е почувствала като че ли моментът принадлежи на нацията на Осейдж.

„ Това е тяхната история. Така че се усещах в действителност особено да бъда там, когато пристигна известието ”, сподели тя.

Гладстоун е член на Нацията на черните крайници. Само три локални актриси са били номинирани за най-хубава актриса на Оскарите преди: Мерл Оберон и Кийша Касъл-Хюз, които са част от народа маори в Нова Зеландия, и Ялица Апарисио, която е локална мексиканка.

Тя играе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР