Актрисата Гергана Стоянова участва в престижната класация на Флагман.бг в

...
Актрисата Гергана Стоянова участва в престижната класация на Флагман.бг в
Коментари Харесай

Актрисата Гергана Стоянова с благородна кауза и номинация за Личност на годината 2023

Актрисата Гергана Стоянова взе участие в влиятелната ранглиста на Флагман.бг в родния Бургас за Личност на годината 2023. Предложението за номинацията е излъчено от Ротарианската общественост. Преди 3 години известната актриса и водеща стартира благородна идея с посещаване на учебните заведения в родния град, където изнася поредност семинари пред учениците. Тя им разкрива тайната за сбъдване на фантазиите и пътя към триумфа. Вдъхновени от живота и специалността на актрисата, учениците се образоват в родолюбие, добрина и добротворство. Учат и помнят историята си, гордеят се с български достижения и български герои.

 

Ето какво разкрива Гергана Стоянова за благородната идея:

Семинарът за самопознание, самообразование, ентусиазъм и плануване на фантазиите с деца от 1 до 12 клас е ориентиран към възпитаници, учители и жители. Слоганът на семинара е: „ Аз изучавам, имам вяра, мога, знам “. Чрез този семинар, децата се научават да употребяват най-добре своите благоприятни условия за реализиране на триумф, развиват качества, учат, напредват. Виждайки образец в известната персона от дребния екран, те се въодушевяват да следват фантазиите си и схващат, че дребните неуспехи ги водят към крайната цел.

По време на семинара, учениците получават специфични бележници, в които да си записват всичко всеки ден. Могат да си слагат цели, да вършат проект за осъществяване на фантазиите.

Какво написа в дневника:

Никога да не се отхвърлям от фантазиите си

Как да трансформира фантазиите си в проект

Да почитаме героите, които са пожертвали живота си за свободата

Да не приказваме неприятно за България по никакъв мотив

Всяка седмица да узнавам за прочут българин и да споделям за него с приятелите си

Да почитаме и почитаме родителите си

Да събираме разделно и по какъв начин да ги подготвим отпадъците за преработване

Освен специфичен дневник, учениците слагат с класните стаи кутии на положителното. Какво представялват те? Ако децата извършат някаква доброта, те я записват на лист и я слагат в кутията. През седмицата кутията се отваря и листчетата се прочитат на глас пред класа. Ако има огромен брой добрини, учениците се освобождават от домашна работа един ден през седмицата.  Веднага след осъществяване на семинарите, децата слагат такива кутии в учебно заведение.

Благородната самодейност се организира освен в Бургас, само че и в цялата страна. В Бургас Гергана Стоянова организира семинари в 15 учебни заведения, като те не престават по график и тази година. С помощта на Общината се отпечатват специфичните бележниците за децата.

Голям интерес към семинарите има и в София, Варна, Нова Загора и други градове.

Гергана Стоянова и учениците в кв. Долно Езерово

Гергана Стоянова е от Бургас и е живяла в квартал Долно Езерово. Тя споделя прелестни мемоари от детството си, за връзката си със съученици и другари, които продължава да поддържа в този момент и се радва да се срещне с децата от ОУ „ Христо Ботев “ – Долно Езерово.

Родното място дава доста на актрисата Гергана Стоянова и тя споделя с децата своите мемоари от учебното заведение, където е учила. Разказва им за своя персонален триумф – по какъв начин с доста работа, учене и слагане на цели, е съумяла да доближи до настоящия си връх. След това Гергана Стоянова им раздава специфичните бележници, в които да опишат фантазиите си и проекта за тяхното реализиране.

През тази година известната актриса и водеща ще издаде книга с детски приказки, благодарение на Национален фонд „ Култура “. Пред децата от Долно Езерово тя показа песнички по нейни стихове и приказки в стих.

За да въодушеви учениците и те да повярват в сбъдване на фантазиите си, тя ги поучава да се учат, да демонстрират съчувствие и емпатия.

Учениците са въодушевени и радостни след семинарите с Гергана Стоянова и споделят, че се усещат изменени след срещата. Доволни са и ще чакат нови срещи с нея.

Всеки, който желае да направи номинация в влиятелния конкурс на Флагма.бг Личност на годината 2023, индивидулано или посредством организация, може да го направи на електронната поща: до 16 януари 2024 година.

Номинацията би трябвало да е за участник от Бургаска област, да е роден в Бургас и да е правил своето положително дело на бургаска територия, да няма номинация предходната година. Заедно с номинацията е належащо да приложите биография и къса обяснителна част за какво тъкмо този човек заслужава да получи огромната премия.

Интернет гласуването се организира от 00.01 часа на 17 януари 2024 година до среднощ на 27 януари 2024, което ще има 50% тежест при оформяне на крайния резултат. Останалата част ще се оформи от умело жури. Наградата е една и няма подтитли.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР