Гросмайстор Антоанета Стефанова е втора на европейското първенство по ускорен

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова е втора на европейското първенство по ускорен
Коментари Харесай

Отново успех в шаха! Антоанета Стефанова втора на Европейското първенство по ускорен шах за жени

Гросмайстор Антоанета Стефанова е втора на европейското състезание по интензивен шах след рускинята. Антоанета Стефанова завоюва сребърен орден на Европейското състезание по рапид, което се организира в Монте Карло. Това е следващ голям триумф за България и победа на наш шахматист на интернационалната сцена.

Антоанета Стефанова е някогашна международна шампионка на типичен шах (2004 г.) и интензивен шах (2012 г.). Стефанова се класира в крайното класиране с 8,5 точки, като победителка преди нея стана само шампионката Александра Костенюк, която се състезава за Швейцария (9 точки). Стефанова не позволи никаква загуба и изигра 11 партии с 6 победи и 5 ремита.

Нашата състезателка игра в последната си партия с черните фигури против една от лидерките Елизабет Пец (Германия). Стефанова одобри реми и по този начин двете приключиха с 8,5 точки, и се наложи да изчакат резултатите от партиите на съперничките си.

Костенюк се наложи над Анна Ушенина от Украйна и по този начин завоюва купата в Монте Карло.

Другите ни състезателки се класираха както следва: Нургюл Салимова е на 7 място, Белослава Кръстева е на 21 място, Виктория Радева е на 55 място. И четирите се състезаваха от името на Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ), която е член на ФИДЕ.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР