Актрисата Елеонора Иванова е носител на Наградата за полет в

...
Актрисата Елеонора Иванова е носител на Наградата за полет в
Коментари Харесай

Актрисата Елеонора Иванова спечели Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Актрисата Елеонора Иванова е притежател на Наградата за полет в изкуството " Стоян Камбарев " 2023. Отличието беше връчено за 14-ти път на публична гала в " Джой стейшън " в София.

Елеонора Иванова е актриса в столичния спектакъл " София ", където играе в постановки като " Лулу ", " Пер Гюнт " и " Развратникът ". Тя взе участие и във филмите " Шекспир като улично куче " на Валери Йорданов и " Чалга " на Мариан Вълев. Бронзовата статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричната награда в размер на 3 000 лева й бяха връчени от Деси Банова и президентът Росен Плевнелиев. Тя благодари за шанса и даде обещание " да го сграбчи ".

Лауреатът на Наградата за полет в изкуството, носеща името на театралния режисьор Стоян Камбарев, се дефинира жури, в което влизат членовете на фондацията, отпред с ръководителя на Управителния съвет - актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

 Първият български бандонеонист: Известни сме в целия свят със струнната ни школа Първият български бандонеонист: Известни сме в целия свят със струнната ни школа

Другите номинирани бяха първият български бандонеонист Стоян Караиванов, художникът Думисани Карамански, поетесата Лилия Йовнова и Петър Байков, който озвучава филмите на " Дисни ". Те също получиха парична поддръжка в размер на 1 000 лева от фондация " Стоян Камбарев " за реализирането на техните арт-проекти.

По време на церемонията публиката избра и носителя на Награда за кино 355, която се връчва от няколко години. Победител стана Мартина Троанска с късометражния филм " Голям ". За статуетката се борят трима участници, които би трябвало да създадат петминутен късометражен филм в границите на 5 дни. Филмите се прожектират по време на церемонията и за разлика от Наградата за полет в изкуството, чийто притежател се избира от особено жури, за тази премия гласоподават феновете по време на събитието.

Мисията на Фондация " Стоян Камбарев " е разкриване, поощряване и подкрепяне на млади създатели в разнообразни области на изкуството. Основните акции на фондацията са Наградата за полет в изкуството, Наградата за кино 355, благотворителната акция " Елхи на гения " и благотворителният бал в Лондон. Първият притежател на Наградата за полет в изкуството е режисьорът Камен Калев. Сред идващите носители са балерината Емона Георгиева, цигуларката Лора Маркова и артистът Димитър Николов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР