Актрисата Джина Лолобриджида възнамерява да се кандидатира за италианския Сенат

...
Актрисата Джина Лолобриджида възнамерява да се кандидатира за италианския Сенат
Коментари Харесай

95-годишната Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат в родната й Италия

Актрисата Джина Лолобриджида има намерение да се кандидатира за италианския Сенат на изборите през септември, съобщи ДПА.

„ Просто се уморих да чувам по какъв начин политиците спорят между тях, без изобщо да слязат да се залавят за работа “, сподели 95-годишната Лолобриджида в изявление, оповестено през днешния ден във в. „ Кориере каузи сера “.

„ Италия върви по неприятен път. Искам да направя нещо положително и позитивно “, съобщи филмовата актриса.
 
 Джина Лолобриджида Guliver/Getty Images

Лолобриджида желае да бъде кандидатка от листа, включваща комунистите . Тя сподели, че е разговаряла с юриста си, преди да вземе решението. Актрисата има настойник, избран й от съда след дълготраен фамилен спор, заради което не й е разрешено независимо да взема решения за своите активи .

През 1999 година Лолобриджида се кандидатира за евродепутат , само че не съумя да събере нужните гласове.

Нейната кино кариера доближава връх през 50-те години на 20 век. Сред най-известните кино продукции, в които взе участие, са „ Победи дявола “ и „ Парижката Света Богородица “.

Италия ще избира нов парламент на 25 септември. До изборите се стигна след рухването от власт на държавното управление на Марио Драги, който продължава да извършва длъжността министър председател.

В момента отпред в социологическите изследвания е десноцентристкият блок, в който влизат партиите „ Италиански братя “, „ Лига “ и „ Напред Италия “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР