Актрисата Джейн Фонда навърши 80 години на 21 декември. Малко

...
Актрисата Джейн Фонда навърши 80 години на 21 декември. Малко
Коментари Харесай

Джейн Фонда: Мислех, че ще умра на 30 и сама

Актрисата Джейн Фонда навърши 80 години на 21 декември. Малко след отпразнуването на юбилея, носителка на 2 награди "Оскар ", показа в изявление за списание People, че си е показала живота си по напълно друг метод, като в визиите ѝ не се включвал толкоз дълъг живот.

"Мислех си, че няма да доживея и 30-тата си година. Предполагах, че няма да пребивавам дълго и ще умра самотна и пристрастена към нещо. Не мислех, че в случай че в действителност пребивавам толкоз дълго, ще бъда енергична и здрава, и ще работя към момента. Благодарна съм ", споделя тя в изявление за сп. People.

Майката на актрисата се е самоубила, когато тя била едвам 12-годишна, а татко й — артистът Хенри Фонда, се оженил наново същата година.

Джейн Фонда е споделяла, че на времето е страдала от булимия, взимала е халюциногенни опиати и е била насилвана като дете.

Актрисата печели първата си премия "Оскар " на 35-годишна възраст през 1972 година за ролята й във кино лентата "Клут ". Втората си статуетка получава през 1978 година за играта си в драмата "Завръщане вкъщи ".

Актьорските й умения са отличени и с три награди "Златен глобус ".

Тя става активистка в антивоенното придвижване и отбраната на правата на дамите. Постига голям триумф с видеокасетите с тренировки, които записва през 80-те години на XX век.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР