Актрисата Джералдин Чаплин пристигна в България. Тя е един от

...
Актрисата Джералдин Чаплин пристигна в България. Тя е един от
Коментари Харесай

За първи път тя стъпи на българска земя

Актрисата Джералдин Чаплин дойде в България. Тя е един от специфичните посетители на " София филм фест “. На летището в столицата тя бе посрещната с цветя от шефа на фестивала Стефан Китанов, заяви Българска телеграфна агенция.

Това е първо посещаване на Джералдин Чаплин в България. У нас, в границите на кинофорума, тя ще получи " Наградата на София “ на Столичната община. " За мен това значи доста ", сподели актрисата пред български медии.

В София тя ще показа един от последните си филми – " Лука “.  " Моят персонаж в началото е бил написан като мъж, само че най-после аз изпълних ролята ", описа Чаплин.

" Лука “ (Белгия-Италия-Нидерландия-България-Армения) е въодушевен от " Татарската пустиня “ на Дино Будзати. Главният воин Лука е млад боец, който жадува да се впусне в борба и попада в изолирана цитадела. В тази сурова, безпощадна среда Удуърт избира да повери ролята на Генерала на единствената жена - и това е Джералдин Чаплин. 

Режисьор на кино лентата е Джесика Удуърт. В актьорския състав са още Йонас Смълдърс, Ян Беевут, Самвел Тадевосян, Джанго Шривънс, Брюно Жорис. В една от основните функции е и българският артист Валентин Ганев. Черно-бялата визия на кино лентата е на Виржини Сурдеж. Музиката е на Техо Теардо, композирал за Паоло Сорентино и Габриеле Салваторес.

Българското присъединяване има художникът-сценограф Сабина Христова и художникът по костюмите Ека Бичинашвили. Копродуцент от българска страна е " Арт фест " (Мира Сталева, Стефан Китанов), финансирането е обезпечено от Националния кино център.

Джералдин Чаплин е първата щерка на Чарлз Чаплин и Уна О’Нийл, и внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О’Нийл. Родена е в Санта Моника през 1944 година. Голяма част от детските си години прекарва в швейцарски интернат. Първоначалната й упоритост е да стане професионална балерина. Тя взема решение да напусне колежа и да учи в Кралската балетна академия в Лондон, където е призната през 1961 година. Танцува професионално в продължение на една година в Париж, където я открива Дейвид Лийн и я кани да взе участие в " Доктор Живаго " (1965).

По време на 12-годишната си връзка с режисьора Карлос Саура, Джералдин Чаплин се снима в едни от най-успешните си филми, сред които " Ментовка с лед “ (1967), " Ана и вълците “ (1973), " Елиса, живот мой “ (1977). " Да отгледаш гарвани “ (1976) е филмът, който й донася международна популярност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР