Актрисата Александра Сърчаджиева със сигурност не е от галениците на

...
Актрисата Александра Сърчаджиева със сигурност не е от галениците на
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева спаси живота на 86-г. жена

Актрисата Александра Сърчаджиева сигурно не е от галениците на ориста. През годините животът на няколко пъти я подлага на съществени тествания, само че тя в никакъв случай не пада на колене и не губи жаждата си за живот. Актрисата е от дребното, които не крият болките си и насладите от живота ѝ, за най-съкровените моменти и доста персонални чувства тя споделя в моноспектакъла „ На живо”.

„ Не мога да кажа с какво спектакълът ми е по-различен. Имах достойнството Мариус Куркински да ме гледа. За мен той е талант и ми сподели страхотни неща. Каза, че върша нещо революционно. Имах достойнството да ме гледа и Цветана Манева. Към нея изпитвам голям почит, а тя ми съобщи, че сътворявам ново течение на българската сцена, който назова документален спектакъл. Не укривам, че останах много поласкана”, призна наследницата на Пепа Николова.

Тя работи още от дете, а първата ѝ работа е като водеща в музикалното предаване „ Мело ТВ Мания “ по тогавашния Канал 1. Тогава се хваща да работи, с цел да оказва помощ на майка си в попълването на рехавия фамилен бюджет. А с първия хонорар оказва помощ на майка си да ремонтират прокапалата пералня.

Сашка, както я назовават приятелите ѝ, не се тормози да приказва за битките, за паденията и триумфите си, тъй като желае хората да видят това, което е. Премиерата на „ На живо” се състоя през месец юни, на откритата сцена във Военна академия, в границите на театралния фестивал „ София моно”. И от този момент се играе постоянно пред претъпкани зали.

„ В това зрелище разгадавам душата си и описвам доста персонални неща, които никой не знаеше до този миг. Винаги се опасявам, преди да направя нещо ново. Вълнувам се. Имах потребност да покажа коя съм в действителност. Всичко, което ми се е случило, е трябвало да се случи. Имала съм голяма обич през живота си. Любов, която доста хора нямат. Майка ми Пепа Николова умря преди съвсем 15 години и аз мислех, че за това време съм претърпяла доста, че съм превъзмогнала болката, която имах в себе си, само че се оказа, че не е по този начин. Взех пиесата „ На живо” и 3 дни не можах да прочета монолога за майка ми”, призна Сърчаджиева, която очевидно е потиснала вътре в себе болката от загубата на майка си.

Вдовицата на Иван Ласкин приема представлението като терапия, която я лекува от болката ѝ. Тя се надява със спектакъла да даде сили на най-малко един човек, който да откри смисъл в нещо, за което да се хване и да не се прекланя пред ударите на живота.

„ За всеки е друг смисълът. За един е детето, за различен работа, за трети нова обич, само че има смисъл човек да продължи напред. След представлението в Пловдив при мен пристигна една жена на 86 години и сподели, че вегетира от 20 години. Тя добави, че с помощта на този театър е решила да се върне към живота и да доизживее остатъкът от него по този начин, като че ли е на 20 години”, призна с горделивост актрисата при последното си изявление. Дъщерята на Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев безусловно порасна пред очите на цяла България. Познаваме родителите ѝ, чували сме за гаджетата ѝ, знаем кой е мъжът с основно М в живота ѝ, както и какъв брой отдадена е на щерка си София, която е наследила доста от надарените си родители.

Идеята за моноспектакъла хрумнала на актрисата след забавна преживелица, която се разиграла единствено два месеца след гибелта на Иван Ласкин. Неин другар я помолил да опише някаква занимателна история пред група хора и макар че още била в печал, Алекс въпреки всичко се съгласила и отишла на уговореното място. Оказало се обаче, че залата е препълнена, а част от искащите да я гледат не съумели да влязат.

„ Забелязах, че хората се смеят доста повече на моите истории, в сравнение с комедиите, в които играя. После плачеха на други. Така се редуваха смях и сълзи”, призна звездата от „ Шивачки”, която разкрила без да желае ентусиазъм за моноспектакъла си, който е по сюжети на Яна Борисова, а режисьор е Димитър Коцев – Шошо, наследник на именития Константин Коцев.

Освен мемоари за майка си Пепа Николова и за връзката си с Иван Ласкин, надарената актриса излива болката си по най-голямото си отчаяние в живота – отхвърлянето от татко си Йосиф Сърчаджиев. 37-годишната Алекс не чака да получи и стотинка от бащата, който в никакъв случай не е имала и опроверга слуховете, че го съди поради парцели. Звездата от обичаната здравна драма „ Откраднат живот “ е признавала, че леденото отношение на татко ѝ към нея било поради страха, че тя ще има искания към парцелите му, а тя самата отхвърля да има каквито ѝ да е претенции към Йосиф.

Цял живот щерката на именитата Пепа Николова е отхвърлена от биологичния си татко. Била на годинка, когато Йосиф ги изоставил с майка ѝ. Макар да носи семейството му, той в никакъв случай не я признава за свое дете и обсипва с любов само формалната си наследница Ани и доведения си наследник Пролетин.

Алекс живее и израства с майка си Пепа Николова, като с татко си не е близка, макар че носи неговата фамилия. Казва, че се е виждала с него единствено един-единствен път, когато е била на 11 години, в една сладкарница, за 2-3 сладоледа. Таткото се държал много необичайно и резервирано. След загубата на майка ѝ, която си отива на 22 септември 2006 година след дълго боледуване, Алекс се сближава с артиста Иван Ласкин, който ѝ оказва помощ да преживее сложния миг. Двамата се харесват и се заричат да са дружно до момента в който гибелта ги раздели, както и се случва. През 2010 година им се ражда щерка – София. Сърчаджиева и Ласкин живеят на фамилни начала до гибелта му точно на Йордановден през 2018 година

„ Болката е все по този начин смразяваща, а неналичието ти ужасяваща! Аз не преставам да те очаквам на този диван и с вяра да виждам към вратата! Толкова доста те обичам, Иване. Ужасно боли. Боли неистово от неналичието ти! Прегръщам те, Мило Мое Момче - там, някъде, измежду поляна от светулки “ – това са думи на Алекс, отдадени на непрежалимия ѝ Иван Ласкин. Малкото ѝ близки хора в живота и загубата на най-любимите ѝ същества я вършат мощна, учат я на кураж и да се оправя сама с тестванията в живота си.

„ Не съм желала да бъда известна. Израснала съм с майка ми – жена, която цяла България я познава. По някакъв метод това да ме познават хората, ме е съпътствало от дребна. Спираха я по улиците, непрестанно, тъй като тя беше национален човек, хората безобразно доста я обичаха и ѝ се радваха. Всички ми споделяха тогава по какъв начин би трябвало да се гордея доста с майка ми. И няма да не помни едни думи, които тя сподели по малкия екран – че желае един ден да я спрат и да ѝ кажат, че би трябвало да се гордее с щерка си. Затова се надявам просто да ходя почтено по пътя си. Не ми е значимо дали ме познават хората или не, значимото е върша почтени неща. Важно ми е да не посрамя мама, да се гордее с мен на небето”, декларира Сърчаджиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР