Актовете, фишовете и неплатените глоби за нарушения на пътя от

...
Актовете, фишовете и неплатените глоби за нарушения на пътя от
Коментари Харесай

Идва пълен абсурд с глобите от КАТ и работата ви, предупреди бивш шеф на Пътна полиция

Актовете, фишовете и неплатените санкции за нарушавания на пътя от водачи на коли да бъдат връчвани и от работодателите им – тази концепция се появи по време на разглеждането на държавния бюджет за 2023 година, съобщи Пловдив 24.

" Не знам кой е измислил тази концепция, само че работодателите нямат общо с заплащането на санкциите. Има други функционални оферти, които да се приложат, с цел да се събират по-бързо санкциите. Едното беше за пунктовете за механически прегледи “, уточни пред bTV Тенчо Тенев, някогашен шеф на " Пътната полиция “.

Предполага се, че самият Асен Василев стои в основата на екзотичните хрумвания, свързани със събирането на повече средства за бюджета.

" Екзотичната концепция граничи с парадокса. Няма по какъв начин на работодателя, който има куп други задания, да му се вменява и такова задължени “, добави Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните водачи.

" Представете си във компания с 400 души, при които шеф или чиновник да тръгне да връчва актове и фишове – кой ще заплаща за тази активност. Държавата? А какво ще се случи, в случай че работодателят не връчи акта? Представете си, че тогава няма глоба за работодателя. Това са хрумвания, които нито са премислени, нито работещи. Вкарват се и куриерски компании, а кой ще им заплаща? “, сподели още той.



Според Илия Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия има проблем със събираемостта.

" За да може да се направи ефикасна мярка, ние би трябвало да знаем какъв е казусът. Глобите не се заплащат, тъй като не са връчени и хората не знаят, че имат акт или са връчени, само че не ги заплащат. Ако хората не знаят, казусът е във връчване. И все още можем да бъдем открити по работно място и страната да ни връчва наказванията там, където работим “, разяснява Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР