Активното разследване на служители от отдел Криминална полиция и Трето

...
Активното разследване на служители от отдел Криминална полиция и Трето
Коментари Харесай

Закопчаха крадец на супер скъпи коли

Активното следствие на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” и Трето районно управление (на МВР) стартирало по отношение на постъпили сигнали за четири откраднати леки коли през последните два месеца на територията на регион „ Северен ” в Пловдив.

Според първичните данни обекти на похищенията станали „ Ауди Q7 ”, „ Порше Кайен ” и два „ Фолксваген ”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на причинителя – до момента в който колите са оставени от водачите за малко без контрол с включени мотори.

В процеса на работата са извършени голям брой оперативни дейности, а информацията за търсените коли е подадена до всички подразделения на Министерство на вътрешните работи.

Така, в землището на село край Дупница е намерено изоставено „ Порше ”-то, а в пазарджишкия сектор на автомагистралата  – и  „ Ауди ”-то.

След акуратен разбор на събраните доказателства и с помощта на положителната съгласуваност и взаимоотношение с сътрудниците им от Пазарджик, тази заран е арестуван създателят на незаконните отнемания.

Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На правилото на териториалната подсъдност мъжът е притеглен като обвинен за откраднатото „ Ауди ” от Районна прокуратура – Пазарджик.

Работата по търсене на останалите два автомобила и определяне съпричастността на арестувания към други сходни незаконни действия продължава.

Районна прокуратура – Пазарджик притегли като обвинен М.И., на 35 година, за това, че на 16.12 20022 в  Пловдив незаконно лишил Порше за 229 бона от 28-годишна жена, като автомобилът е зарязан в Пазарджик и действието е осъществено наново – закононарушение по член 346 алинея 2 т. 1 предл. 2 и т. 2 предложение 3-то вр. с алинея 1 вр. член 28 алинея 1 от Наказателен кодекс.

По делото е открито, че М.И. лишил автомобила пред жилищна кооперация в Пловдив, до момента в който потърпевшата подготвяла детето си да го качи в него.

Колата е била с работещ мотор и М.И. се качил доста бързо в нея, след което потеглил към Пазарджик.

Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112.

Oбразувано е досъдебно произвеждане и под надзора на прокуратурата са осъществени голям брой дейности по следствието и издирвателни мероприятия за определяне на автомобила и причинителя.

Автомобилът е открит по-късно на бензиностанция на автомагистрала „ Тракия “ в региона на обл. Пазарджик.

В резултат на извършените дейности по следствие е открит причинителят и е арестуван през днешния ден – 13.01.2023 година, в жилището си.

По делото са направени няколко експертизи, като съгласно съдебно-оценъчната експертиза цената на автомобила възлиза на 228 900 лв.. По делото не престават дейностите по следствието.

М.И. е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа.

В понеделник, 16.01.2023 година, РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Автомобилът ще бъде върнат на потърпевшата.

Продължават дейностите по определяне на цялостната незаконна активност на причинителя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР