Активно ще работим за постигането на общ подход в прилагането

...
Активно ще работим за постигането на общ подход в прилагането
Коментари Харесай

Цачева: Ще работим за постигане на общ подход в прилагането на регламента по брачните дела и родителските отвличания

Активно ще работим за постигането на общ метод в използването на Регламент „ Брюксел IIa “ по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила, която откри през днешния ден в Плевен първата конференция на Министерството на парвосъдието в подтекста на идното председателство.

Наред със основаването на Службата на Европейския прокурор и развиването на електронното правораздаване, Регламент Брюксел II а е измежду трите съществени целта, по които Министерството на правораздаването ще работи изключително интензивно от 1 януари 2018 година

„ Регламентът по отношение на компетентността, признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и по отношение на интернационалното похищение на деца е обвързван с нещо толкоз динамично и естествено за Европейския съюз. Свързан е с правилото за свободното придвижване на жители.

Днес смесените бракове и фактическото общуване сред жители на разнообразни страни не е изключение, противоположното – това е нещо напълно естествено. От тези бракове се раждат деца, а когато родителите по една или друга причина се разделят, казусът за последствията от родителските връзки по отношение на децата са извънредно комплицирани. В най-тежките слуаи се стига до похищение на дете от един от родителите “, сподели още министър Цачева.

Тя подчертава, че задачата на разработване на общ метод по Регламента е да се отстранен оставащите спънки пред бързото осъществяване на правосъдните решения в сходство с правилото на взаимно доверие сред правосъдните системи и признание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР