Активно работя за модернизация на нашето общество, за дигитализация не

...
Активно работя за модернизация на нашето общество, за дигитализация не
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Всички публични услуги у нас трябва да се дигитализират

„ Активно работя за рационализация на нашето общество, за цифровизация освен на бизнеса, само че и за обществените услуги. “

Това написа във Фейсбук някогашният правосъден министър Надежда Йорданова , която през днешния ден взе присъединяване спор по време на съвещанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. 

Според депутата от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ доста постоянно хората, които най-вече се нуждаят от правораздаване, нямат достъп до цифровия свят . Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция:

„ Днес се включих в дебата “Преодоляване на цифровите неравенства: поощряване на равния достъп до цифрови технологии ”, който се организира по време на пленарното съвещание на ПАСЕ.

Дигиталните технологии могат да бъдат наш мощен съдружник в напъните за обезпечаване на достъп до правораздаване на всички. Включително и на тези, които живеят в отдаличени обитаеми места или имат компликации с напредването. Могат да обезпечат достъп, който не е стеснен от работно време, и да понижат доста разноските.

Аз интензивно работя за рационализация на нашето общество, за цифровизация освен на бизнеса, само че и за обществените услуги.

Но знам, виждала съм с очите си, че постоянно тези, които най-вече се нуждаят от правораздаване, имат най-труден достъп до цифровия свят или изобщо нямат подобен. Нямат компютър, достъп до интернет, нямат цифрови умения.

За това, ние не би трябвало да разрешаваме да се усилват цифровите неравенства.
Задържането на правораздаването отвън цифровия свят не е решение. Решението е да осигурим поддръжка за тези, които изостават.

Ние се нуждаем от фокусирани, прагматични и финансово обезпечени политики, които да подкрепят развиването на цифровите пълномощия, подсигуряват достъп до интернет и надеждна инфраструктура на всички, в това число и друга помощ на всеки, който има потребност от нея.

Призовах всички свои сътрудници, делегати в Парламентарна асамблея на Съвета на Европа, да обединим своите старания, с цел да осигурим еднакъв достъп до електронни обществени услуги на всички. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР