Активният сезон на пътуванията може да не е точно сега,

...
Активният сезон на пътуванията може да не е точно сега,
Коментари Харесай

Най-необичайните забрани в едни от най-популярните туристически дестинации

Активният сезон на пътуванията може да не е тъкмо в този момент, само че несъмнено към този момент кроим проекти къде да избягаме за малко на топло през зимата, а и за по-дългите си ваканции следващата година. И до момента в който търсим евтини самолетни билети и хотели за настаняване, добре е да хвърлим един взор и върху необикновените забрани, които може да се окажат неприятна изненада, в случай че изберем някоя от следните дестинации за идващото си пътешестване.
 Lonely Planet разгласи Best in Travel 2024 - кои са местата, които да посетим следващата година
Най-добрите дестинации, които да посетим през 2024 година

Отново с българско наличие

Дубровник

В този хърватски град, който е известна туристическа дестинация, обръщат изключително внимание на равнищата на звук. Именно по тази причина локалната администрация моли туристите да не бутат куфарите си на колела, изключително в остарялата част на града, и вместо това да ги носят на ръка. Това решение е част от акцията Respect the city.

Първоначално се заприказва, че е допустимо да се постановат санкции от 265 евро, само че на този стадий възбраната е упомената с съответни знаци и се разчита повече на положителната воля на посетителите на Дубровник, а не толкоз на мощната ръка на локалните управляващи.
 Снимка 330299
Портофино, Италия

Живописното градче, което се намира на крайбрежието на Амфали, притегля милиони туристи годишно, а в обществените мрежи може да намерим хиляди фотоси от там. Но, става известно, не всеки път съвършеният кадър е допустима задача.

През мощния туристически сезон в Портофино са обособено две зони, в които е неразрешено прекъсването на коли за правене на фотоси, тъй като това води до съществени усложнения в трафика. Правилото бе въведено през април тази година и важи до октомври, като главната му цел е да се избегнат рискови обстановки. А санкцията за нарушаването му е 275 евро.
 Снимка 551079

Кения

В тази далечна страна би трябвало да забравим за найлоновите торбички, които сме привикнали да използваме ежедневно. Тук те са изцяло неразрешени със закон от 2017 година и освен че не се продават, само че и не можем да ги използваме по предопределение, в случай че си ги носим с нас. В противоположен случай може да отнесем санкция до 40 хиляди $ или даже до пет години затвор.
 Снимка 284564

Австралия

Ако попаднем тук, би трябвало да внимаваме с езика, който използваме. В някои области на страната има възбрана за използване на нецензурни думи на публични места - да вземем за пример в Нов Южен Уелс, който включва и мегаполиса Сидни. Ако някой бъде хваната в нарушаване, може да получи санкция до над 400 $.
 Снимка 528438

Малдиви

Една от най-интересните забрани идва точно от тази известна и екзотична дестинация. На обитаемите острови на Малдивите, като Маафуши и Фулиду, локалните закони не разрешават носенето на бикини.

Там има обособени специфични бикини плажове, където туристите могат да се пекат по нищожно облекло. А на останалите места това би се приело като нарушаване на разпоредбите, което се санкционира с санкция.
 Снимка 646246

 Защо зимата е най-подходящото време да посетим Малта
По-евтино и по-топло - европейската страна, която да посетим през зимата

И полетите през януари са на ниски цени

Малага, Испания

Този испански град, който е известна и евтина европейска дестинация, има необикновена възбрана на локално равнище. Ако честваме ергенско или моминско празненство или пък си падаме по пикантните шегички, би трябвало да знаем, че полицията може да ни санкции за демонстриране на голота, да вземем за пример разхождане по долни дрехи, или владеене на " еротични предмети на публични места ", включително и надуваеми секс кукли. За тези нарушавания е планувана санкция от 750 евро, пише Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР