Активни точки за масаж имаме по цялото тяло, които чрез

...
Активни точки за масаж имаме по цялото тяло, които чрез
Коментари Харесай

Масажът на определени точки по тялото премахва болката

Активни точки за масаж имаме по цялото тяло, които посредством стимулиране покачват имунитета, жизнеността и оказват помощ при куп здравословни положения. Вероятността от появяването на инфекции понижава и даже да се разболеете, заболяването ще премине по-леко.

При главоболие поставете дланта на лявата си ръка върху тила, а дланта на дясната – върху слънчевия сплит. Затворете очи и постойте за 10-15 минути.

При ангина пекторис би трябвало да поставите дланта на дясната си ръка върху врата, а лявата си длан – върху задната част на главата. Правете това няколко дни поред в продължение на 15-20 минути.

При течащ нос дланта на лявата ръка се слага върху носа и челото, а дланта на дясната ръка – върху слънчевия сплит. След 15 минути хремата ще премине.

На диаграмата можете да видите системата от дейни точки, чийто масаж ви разрешава да предотвратите простуда.

Трябва да ги масажирате с върховете на пръстите с въртеливо придвижване – първо по посока на часовниковата стрелка, по-късно назад на часовниковата стрелка, 3-4 секунди във всяка посока. Най-добре е да започнете с лек напън, като последователно увеличавате интензивността. Трябва да масажирате зоните към врата си с нежно придвижване на пръстите си от горната страна надолу.

Ако почувствате болежка в дадена област, процедурата би трябвало да се повтаря на всеки половин час, до момента в който болката изчезне.

Високата резистентност на тялото се поддържа единствено при постоянни повторения на упражненията. Най-добре е да ги вършиме заран и преди лягане. И, несъмнено, след всеки инцидентен контакт с хора с остри респираторни инфекции – в превоза, киното или магазина.

Вижте още: Домашният сапун лекува

След като се върнете у дома, направете си 3 минутен масаж, мобилизирайки имунната система.

По време на лекуването масажът може и би трябвало да се употребява до цялостното възобновяване в допълнение към назначената от лекаря терапия. Но не 2-3 пъти дневно, както е при профилактиката, а на всеки 30-40 минути.

Търсете и масажирайте тези дейни точки за масаж с показалеца си. Вашето тяло ще ви каже по какъв начин да намерите вярното място. Природата е основала прелестен знак – болката. Когато функционалностите са наранени, се появява мъчителен фокус.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР