Активите на Renault в Русия вече са собственост на руската

...
Активите на Renault в Русия вече са собственост на руската
Коментари Харесай

Руските активи на Renault стават държавна собственост

Активите на Renault в Русия към този момент са благосъстоятелност на съветската страна, заяви съветското министерство на промишлеността и търговията, представено от ТАСС и Франс прес.

" Подписани са съглашения за прекачване на съветски активи от групата Renault на Руската федерация и държавното управление на Москва ", се споделя в изказване на министерството.

Акциите на завода Renault Russia са на 100 % предадени на управата на Москва, а делът на Renault в " Автоваз ", възлизащ на 67,69 на 100, - на института НАМИ, показва министерството. Останалите акции в " Автоваз " държи " Ростех ".

Сделката е ставала допустима след утвърждение от страна на съветската Федерална антимонополна работа. От Renault уточняват, че са си запазили алтернатива в бъдеще още веднъж да изкупят акциите, осведоми Бта.

Московският цех на Renault ще се върне към производството на именития модел " Москвич ", написа в персоналния си блог кметът на града Сергей Собянин, представен от ТАСС.

По думите му главен софтуерен сътрудник за възраждането на автомобилния цех " Москвич " ще стане " Камаз ". Отначало ще се създават общоприети коли, а в бъдещеще се премине и към електрически автомобили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР