Активистката Грета Тунберг, бореща се за опазване на климата, каза,

...
Активистката Грета Тунберг, бореща се за опазване на климата, каза,
Коментари Харесай

Порасна: Грета Тунберг регистрира името си като запазена марка

Активистката Грета Тунберг, бореща се за запазване на климата, сподели, че е подала молба за вписване на името ѝ и това на придвижването ѝ като запазена марка.

"Името ми и придвижването "Петъци за бъдеще " непрекъснато са употребявани с търговски цели без никакво позволение ", сподели тя в Instagram и изрази неодобрение, че хора печелят пари на неин тил.

"Поисках името ми, "Петъци за бъдеще " и "Училищна стачка за климата " да бъдат регистрирани като марки ", сподели тя и добави, че желае да ги отбрани от узурпиране и не има намерение да ги употребява с комерсиална цел.

Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг е шведска ученичка, климатична активистка. Става известна с слагане началото на придвижването „ Училищна стачка за климата “ от ноември 2018 година Движението нараства до международен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година.

Активността ѝ стартира през август 2018 година, когато нейната повтаряща се самотна стачка „ Училищна стачка за климата “ пред шведския парламент в Стокхолм, притегля медийното отразяване.

На 15 март 2019 година към 1,4 милиона възпитаници от целия свят се причисляват към нейния апел в стачките и митингите. Тунберг към този момент е получила разнообразни награди и дипломи за интензивността си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР