Активистите надделяха през август в дългогодишното си дело срещу държавата

...
Активистите надделяха през август в дългогодишното си дело срещу държавата
Коментари Харесай

Млади активисти, които спечелиха делото за климата в Монтана, искат да спрат електроцентралата на река Йелоустоун

Активистите надвиха през август в дългогодишното си дело против страната за това, че не прави задоволително, с цел да ги отбрани от изменението на климата. Те твърдяха, че тежки горски пожари, наводнения, суша и други проблеми, провокирани от затоплящите се температури, нарушават правата им според щатската конституция на чиста и здравословна околна среда.

Държавна политика, която съдията по делото разгласи за противоконституционна, не изисква длъжностните лица да вземат поради резултата от излъчванията на парникови газове, когато утвърждават планове за изкопаеми горива.

Решението в първия по рода си развой в Съединени американски щати добави дребен брой правни решения по света които са открили обвързване на държавното управление да пази жителите от изменението на климата.

В късата информация техните юристи споделиха, че младите деятели имат „ неповторим и забележителен интерес “ да обезпечат нови планове за изкопаеми горива като електроцентралата Не не преставам „ поради забележителните вреди, произлизащи от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР