Активисти на международната организация Грийнпийс“ започнаха тази сутрин акция в

...
Активисти на международната организация Грийнпийс“ започнаха тази сутрин акция в
Коментари Харесай

„Грийнпийс“ с акция срещу замърсяването на въздуха: Качиха се върху ТЕЦ „Марица“ 3

Активисти на интернационалната организация „ Грийнпийс “ започнаха тази заран акция в Топлоелектрическата централа „ Марица 3 “ в Димитровград, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. На място са бранители на природата от девет страни. Те желаят затваряне на централата на въглища.

Шестима алпинисти са покачени на охладителната кула на централата сега и са с желание да изрисуват надпис с обръщение за по-чист въздух. Други са с плакати пред предприятието. Енергийната система на страната може да действа и без тази централа, считат участниците в акцията.

Сезираме полицията и прокуратурата за дейностите на „ Грийнпийс “, заяви пред публицисти юристът на сдружението Юлиян Семерджиев. По думите му през вчерашния ден по здрач тецът е почнал подготовка за стартиране на производството на електрическа сила. В ранните часове на днешния ден защитата е забелязала хора на територията на централата. Заради заплахата за тях разпалването на инсталациите е било прекъснато в 2:00 часа след среднощ.

Към 9:00 ч. пред теца към този момент имаше няколко полицейски патрулни коли.

За последно Димитровград беше обгазен със серен диоксид на 11 октомври т.г., когато Автоматичната измервателна станция „ Раковски “ регистрира стойности над пределната средночасова норма. Тогава обаче тецът не работеше и от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково показаха, че повода евентуално е преносът на въздушни маси от енергийния комплекс „ Марица Изток “.

Миналата година Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ бе краткотрайно спирана на няколко пъти, а казусът влезе и в съда. Работниците от сдружението бяха и на протестен поход в София поради затварянето. Централата бе проверявана и от Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и Държавната организация „ Национална сигурност “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР