Активисти на Да, България! поставиха надпис на моста над бул.Цариградско

...
Активисти на Да, България! поставиха надпис на моста над бул.Цариградско
Коментари Харесай

Протестен надпис срещу посещението на руския главен прокурор в България


Активисти на " Да, България! " сложиха надпис на моста над бул. " Цариградско шосе " - " Чайка, вън от Европа! ", който беше отстранен минути по-късно, оповестиха от партията.

Акцията е обвързвана с митинга на " Да, България! " против идното посещаване на основния прокурор на Русия Юрий Чайка.

По неофициална информация той ще дойде на посещаване в България в понеделник за среща с основния прокурор Сотир Цацаров.

В декларация от 17 септември " Да, България " съобщи, че " аудиенция е емблематична за протичащия в страната ни развой на засилваща се ерозия на демократичните институции, подсилване на корупционната дълбока страна и консолидиране на властнически властови практики ".

" България е унизена не просто да бъде прокурорска република, само че още веднъж да стане 16-а прокурорска република ", се споделяше още в декларацията на " Да България ".

От партията приканват всички представители на българската страна, на които следва да се срещат с генералния прокурор на Русия, да откажат срещата.

Лидерът на " Да, България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов пред бТВ прикани за протест на визитата на съветския основен прокурор Юрий Чайка. Той примпомни случая " Магнитски ", обвързван с юрист, разкрил огромни корупционни схеми и по-късно погубен в пандиза. Именно по отношение на този случай е и американският едноименен закон, който се оказвал и общото сред Чайка и Цацаров.

Според Иванов Чайка е " много заплашителен човек " и евентуално идва с обръщение за протичащото се в оръжейния бизнес, който няма по какъв начин да не е обвързван с съветски ползи.

През последните месеци военно-промишления комплекс е разтърсван от стачки и опит на страната да придобие частни военни фабрики.

По мотив бързото унищожаване на протестния надпис против визитата на Чайка у нас от " Да, България " означават, че " страхът пред руския шеф очевидно е голям ".

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР