Активисти на БСП - Пловдив внесоха в централата на партията

...
Активисти на БСП - Пловдив внесоха в централата на партията
Коментари Харесай

Поддръжници на Гергов протестираха пред централата на БСП и обявиха: Изключването му е противоуставно

Активисти на Българска социалистическа партия - Пловдив внесоха в централата на партията в София позицията си против изключването на Георги Гергов от Българска социалистическа партия.

По-рано тази седмица Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия предложи на Националния съвет Гергов да бъде изключен поради жестоко нарушение на устава. Според негови поддръжници обаче причина за тези дейности на управлението са различия към партийната листа.

В централата на партията влязоха десетки бранители на Гергов, които заявиха цялостната си поддръжка за него и желаеха среща с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която не беше на „ Позитано “ 20. Според Тодор Стоилов изключването на Гергов е противоуставно. То може да бъде обсъждано само от организацията, в която Гергов членува.

Според Стоилов казусът е поради листата на Българска социалистическа партия в Пловдив. "Смея да настоявам, че това е повода, да. Ние сме хвърлени в безспорен безпорядък, тъй като вместо да си нареждаме хората по секционните изборни комисии, да попречват операции и да събираме гласове на открито, ние се занимаваме между тях и един тип се разделяме на такива, които поддържат националното управление и тези, които не го поддържат. Ние виждаме, че се отстрелват мощните на деня ".

От пловдивската организация отхвърлиха изказванията на централното управление на левицата, че след информацията за отстраняването на Гергов са постъпили десетки заявки за участие в Българска социалистическа партия - Пловдив. Преди да влезе в централата депутатът Георги Търновалийски съобщи, че протичащото се е принуда и прикани членовете на Националния съвет да не се подават на напън.

Пред БНР тази заран Търновалийски разяснява, че решението за Георги Гергов се взима при тежки нарушавания на устава на Българска социалистическа партия, тъй като той не може да бъде изключен като редови член от Националния съвет, защото той не е негов член от 18 декември. „ Може да го изключи единствено главната партийна организация, в която той членува ", акцентира още социалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР