Активистът против ваксините Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на покойния президент

...
Активистът против ваксините Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на покойния президент
Коментари Харесай

Племенникът на Джон Ф. Кенеди се кандидатира за президент на САЩ

Активистът срещу имунизациите Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на починалия президент Джон Ф. Кенеди и наследник на някогашния общоприет прокурор на Съединени американски щати и погубен през 1968 година претендент за президент Робърт Ф. Кенеди, разгласи дълготрайната си кандидатура за номинацията на Демократическата партия за президент в сряда.

В тирада в Бостън Кенеди акцентира своите 30 години като юрист по околната среда и сподели, че страната живее в токсична поляризация. Но по-специално той не загатна личните си възгледи или група срещу имунизациите, Защитата на здравето на децата, която откривателите са открили, че е измежду най-влиятелните разпространители на дезинформация против имунизациите. Фейсбук и Instagram отстраниха сметките на групата за разпространяване на дезинформация.

Членове на известното сплотено рицарско семейство Кенеди се оповестиха срещу неговото покровителство против имунизациите и той се пошегува в сряда, че те не са участвали.

Но огромна част от речта му беше изразходвана за взривяване на отговора на пандемията от ковид и по-специално на блокировките, наричайки ги най-големият трансфер на благосъстояние в страната и потвърждавайки, че не работят. Той упрекна някогашния президент Доналд Тръмп, че се е поддал на бюрокрацията.

„ Много хора споделят, че президентът Тръмп е упрекван за доста неща, които не е направил. И той е упрекван за някои неща, които е направил. Но най-лошото нещо, което той аргументи на тази страна, на нашите цивилен права, за нашата стопанска система, за междинната класа в тази страна е блокиране “, сподели Кенеди.

По време на пандемията от COVID-19 Кенеди неведнъж подлага на критика метода на държавното управление и на събитие през 2022 година той сподели, че „ даже в Германия на Хитлер бихте могли да прекосите Алпите в Швейцария. Можете да се скриете на таван, както направи Ане Франк “. По-късно той се извини за тези забележки.

В речта си в сряда Кенеди също подлага на критика здравната система на Съединени американски щати и даде обещание да постави завършек на „ епидемията от хронични болести като президент “.

Бившият консултант на Тръмп Стив Банън насърчаваше Кенеди да се кандидатира от месеци, вярвайки, че той може да бъде както потребен сътрудник на хаоса в конкуренцията през 2024 година, по този начин и огромно име, което може да помогне за разпалването на настроенията против имунизациите в цялата страна, заяви CBS News по-рано.

Кенеди е свързван с крайнодесни фигури и се появи в InfoWars. Той също по този начин се е появявал на събития, прокарващи лъжата, че президентските избори през 2020 година са били откраднати, и с хора, които приветстваха или омаловажаваха офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година

При известието в сряда Кенеди вместо това се опита да се свърже с Демократическата партия, наричайки себе си „ демократ на Кенеди “. Той беше показан от двукратния претендент за президент и някогашен конгресмен Денис Кусинич и брачната половинка му, актрисата Черил Хайнс.

Кенеди, който подаде декларация за кандидатурата си във Федералната изборна комисия при започване на април, формализира оповестяването си в Park Plaza в Бостън. Неговата акция съобщи, че представители на акцията са подали спомагателни документи във Федералната изборна комисия в сряда, с цел да придвижат процеса напред.

Предизвикателството на Кенеди към президента Байдън има дребен или никакъв късмет да успее и неговата позиция срещу имунизациите е в несъгласие с преобладаващото болшинство от демократите. Авторката на самопомощ Мариан Уилямсън, която се кандидатира през 2020 година, също разгласи, че се кандидатира за номинацията на Демократическата партия.

Все още не е ясно дали други демократи, които биха могли да съставляват по-голяма опасност за господин Байдън, ще се включат в конкуренцията. Президентът към момента не е оповестил, че се кандидатира за преизбиране, макар че той и Белият дом показаха, че ще го направи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР