Активистът на пропутинската партия Единая Россия“ в самарското градче Сизран

...
Активистът на пропутинската партия Единая Россия“ в самарското градче Сизран
Коментари Харесай

Депутат на Путин пресъздаде Курската битка във физкултурен салон за 2.2 млн рубли - Свят

Активистът на пропутинската партия „ Единая Россия “ в самарското градче Сизран устрои пресъздаване на едно от най-големите сражения от времето на Втората международна война – Курската борба в камерен вид – във физкултурния салон на локалния университет. Част от студентите се сражаваха за родината, друга от името на нацистка Германия, а още предходната година за провеждането на възстановката локалният парламент отпуснал финансиране в размер на 2.2 милиона рубли – към 60 хиляди лв..



Сражението се провело в края на 2022 година в спортната зала на Сизранския филиал на Самарския държавен механически университет. Имитацията на борбата от 1943 година, която обърнала хода на Втората международна война била разиграна в границите на историко-патриотичния фестивал за деца и юноши „ Помня и се гордея! “. Парите били дадени от Президентския фонд за културни начинания, а адресат се оказала организацията „ Сплотяване “, ръководена от депутата в градската Дума от „ Единая Россия “ Сергей Иванов.

На видеозапис от борбата се вижда по какъв начин в залата за спортни мероприятия студенти, облечени в съответните униформи тикат надлежно обозначени бутафорни макети, които би трябвало да изобразяват танкове на двете воюващи сили. Звуците, имитиращи пукотевица от танковете, са възпроизвеждани от самите студенти-танкисти, които удрят с юмруци по корпуса на макетите.

Всичко това се случва под грохота на гърмежи от озвучаването и гръмкия смях на присъстващата аудитория.

След излизането на ютуб версиите на сражението, в привикнала на всевъзможни патриотични дивотии Русия избухна голям скандал, а регионалната прокуратура на Самарска област е почнала инспекция против градския народен представител Сергей Иванов, оповестяват локалните издания. Прокурорската инспекция е по донос на помощника на различен депутат-съпартиец на Иванов, който подал сигнал, че получилият гранта Иванов е просрочен с реализирането на мероприятието, а също така го е осъществил на доста ниско художествено равнище.

Сергей Иванов, който е режисьор, сценарист и продуцент на мероприятието оглавява локалната федерация по бокс и спортно-патриотичния клуб в града. Според него самия почналата прокурорска инспекция е резултат от вътрешнопартийни битки

Междувременно към този момент са оповестени спечелилите финансиране по президентските грантове за 2023 година планове. Над 30 от тях са свързани с войната в Украйна. Сред тях има забавни патриотични хрумвания.

Така да вземем за пример възпитаниците на пансион в Челябинска област ще шият качулки, шалове и термо долни дрехи за фронта, в Киров топли облекла и шапки, а планът „ Плетем за нашите “ ще плете чорапи. По различен план ще бъде оказана физическа помощ на дамите, чиито мъже са на фронта – помощта ще се показва в сцепване на дървата им, прекопаване на градините им и други домашни отговорности в границите на утвърждения план „ Мъж за час “. Всички мероприятия се финансират от централния бюджет на Русия оповестява съветската секция на радио „ Свобода “. Общата сума за тези планове е 4,3 милиарда рубли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР