Активът и симпатизантите на Демократична България и Продължаваме промяната организират

...
Активът и симпатизантите на Демократична България и Продължаваме промяната организират
Коментари Харесай

Протест пред парламента: Да спрем кражбата на избори с хартиена бюлетина!


Активът и симпатизантите на " Демократична България " и " Продължаваме промяната " провеждат митинг пред Народното събрание против " кражбата на избори с хартиена бюлетина ".

По-рано през днешния ден водачите на двете обединения дадоха взаимно изказване от трибуната в коридорите на Народното събрание, откакто Народно събрание, с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - общо 124, дефинитивно върнаха хартиената бюлетина в секциите с над 300 гласоподаватели.



" Продължаваме промяната ", " Демократична България ",  " Възраждане " и " Български напредък " - общо 95 депутати гласоподаваха " срещу ".

Мнозинството записа на второ четене, че " в изборната секция гласоподавателят може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване.



" Ако жителите желаят да ни поддържат, денят е през днешния ден ", разгласи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. 

" Днес е денят, в който демократичният избор на всеки български жител ще бъде сменен, денят, в който отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини, когато изкривяването на вота кара цялата система да работи корупционно. Продължавайте да отстоявате своите права, надяваме се да ни подкрепите ", прикани съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Протестиращите блокираха пътя и това провокира напрежение измежду водачите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР