Актът е за това, че дружеството „не е приложило подходящи

...
Актът е за това, че дружеството „не е приложило подходящи
Коментари Харесай

Един милион лева глоба за ”Български пощи” от КЗЛД frognews.bg

Актът е за това, че сдружението „ не е приложило подобаващи механически и организационни ограничения “ преди и по време на хакерската атака от 16 април т.г. и по този начин е разрешило злотворен програмен продукт да криптира чувствителни бази данни. Няма приключване на чувствителни данни, само че преди и по време на хакерската атака не са приложени подобаващи механически и организационни ограничения. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от кабинета на вицепремиера по ефикасното ръководство в оставка Калина Константинова.

През последните месеци е била осъществена обстойна инспекция на КЗЛД на системите за отбрана на персоналните данни, както и цялата последователност на тежката хакерска атака, която аргументи вреди за милиони на „ Български пощи “ по-рано през април т.г.

Проверката е открила, че тогавашното управление е неглижирало, както обезпечаването на съответна киберсигурност на сдружението, което оперира с персоналните данни на милиони българи, по този начин и е подходило безконтролно в самия ден на офанзивата. От хронологията на събитията проличава, че дейностите на чиновниците, които е трябвало да изключат достъпа до интернет, са закъснели с повече от 12 часа. В случай, че достъпът до световната мрежа е бил прекратен в точния момент, вредите са щели да бъдат в пъти по-малки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР