аксината „Пфайзер” и „Бионтек” срещу Ковид-19 включва следните съставки:Информационна рибонуклеинова

...
аксината „Пфайзер” и „Бионтек” срещу Ковид-19 включва следните съставки:Информационна рибонуклеинова
Коментари Харесай

Ето какъв е съставът на ваксината срещу Ковид-19 на „Пфайзер” и Бионтек”

аксината „ Пфайзер” и „ Бионтек” против Ковид-19 включва следните съставки:

Информационна рибонуклеинова киселина – иРНК. Това са 6 изкуствено основани генетични вериги.

Ваксините работят, като образоват тялото да разпознава и реагира на протеините, създадени от болестотворни организми. Традиционните ваксини се състоят от дребни дози деактивирани вирусни частици или от протеините, които вирусът създава.

РНК имунизациите работят по друг метод от обичайните. Те подвеждат организма да създаде някои от вирусните протеини и по този начин самичък да провокира имунен отговор.

Вирусът се развъжда, като със своята РНК кара човешките кафези да основават негови копия. Информационната РНК всъщност съставлява набор от генетични указания за ДНК. Попадайки в човешката клетка иРНК имитира вируса. Така клетката реагира все едно е инфектирана и създава част от протеините, които би генерирала и в случай че в нея беше попаднал същински вирус.

Съответно имунната система се задейства и образува антитела, които да се преборят с мнимата болест.

Важно е да се означи, че за разлика от ДНК имунизациите, които работят по сходен метод, иРНК не крие заплаха от разновидности. Това е по този начин, тъй като в човешката клетка не влиза спомагателна ДНК.

Произведените поради иРНК протеини, макар че са идентични с тези, които би направил и същинският ковид, не се комбинират, с цел да основат нови вируси. Така, без да е инфектиран организмът, имунната система реагира, както би го направила и против ковид-19.

Останалите съставки на имунизацията на „ Пфайзер” и „ Бионтек” имат за цел да защитят иРНК до момента в който тя влезе в човешките кафези. Това са четири липида, които съставляват защитна обвивка, захароза и четири типа соли: калиев хлорид, едноосновен калиев фосфат, главен натриев фосфат дихидрат и натриев хлорид (готварска сол). Количеството на една доза от имунизацията е 0,3 мл или почти една седемнадесета част от количеството течност в чаена лъжичка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР