Аксесоарите за автомобили позволяват да се превърне стандартен автомобил, в

...
Аксесоарите за автомобили позволяват да се превърне стандартен автомобил, в
Коментари Харесай

Шестте най-опасни за живота аксесоари в колата

Аксесоарите за коли разрешават да се трансформира общоприет автомобил, в неповторим подобен, който напълно дава отговор на условията на притежателя му. Аксесоарите обаче, за разлика от самите коли, не се подлагат на толкоз непоколебим надзор на качеството и могат да съставляват опасност за безвредното шофиране.
Доработка по окачването
По-конкретно става дума за потреблението на комплекти за покачване на автомобила, която интервенция сама по себе си измества центъра на тежестта на колата нагоре и, съгласно законите на физиката, я прави по-малко постоянна. Експертите споделят, че колкото по-високо се подвига каросерията на автомобила от пружините и като цяло от окачването, толкоз по-голям е рискът от катурване на колата по време на шофиране. Особено в случай че това " интервенцията " се прави след закупуване на колата.
Цветни фарове за мъгла
Те не са необятно публикувани у нас, само че се срещат такива, най-много с лилави отражения. Установено е, че ексцентричните халогенни фарове за мъгла отвличат съществено вниманието на идващите насреща водачи, увеличавайки риска от конфликт.

Телевизор на арматурното табло
Телевизионните екрани в колата са предопределени извънредно за развлечение на пасажерите. Телевизорът, вграден в таблото на колата обаче, попада в полезрението на лидера (при състояние, че няма отбрана за изключване по време на придвижване или тя е премахната). Много съдбовни произшествия постоянно се предизвикват от това, че лидерът губи надзор върху настоящата пътна конюнктура единствено за елементи от секундата, тъй че от съображения за сигурност е по-добре да се въздържите от този аксесоар.
Навигационна система
Навигаторите са предопределени за лесна навигация в непозната територия и са доста по-удобни спрямо потреблението на карти. Статистиката обаче демонстрира, че процентът на водачите, които се разсейват по време на шофиране, е по-висок измежду потребителите на GPS, в сравнение с измежду потребителите на карти.
Пиене по време на шофиране
Статистиката споделя, че пиенето по време на шофиране е рисково. Това се отнася освен за алкохола, само че и за всяка напитка. Горещото кафе оглавява листата с рискове. Внезапно разлята гореща течност върху лидера може изцяло да го лиши от надзор върху обстановката за няколко секунди - и това е задоволително, с цел да се случи непоправимото.
Музикален клаксон
Шестият в листата е така наречен музикален клаксон, който също е едва публикуван по нашите географски ширини. Пускането на музикални композиции вместо нормалния „ типичен “ звуков сигнал в сериозен миг, вместо да предизвести участника в придвижването за евентуалната заплаха, най-вероятно ще го разсее.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР