Ако запасите на Украйна от боеприпаси за въздушна отбрана не

...
Ако запасите на Украйна от боеприпаси за въздушна отбрана не
Коментари Харесай

Ще получи ли Украйна помощ от САЩ?

Ако запасите на Украйна от муниции за въздушна защита не бъдат попълнени в най-скоро време, сривът на фронта е неминуем, се споделя в обява на " Ню Йорк Таймс ".

Съвсем скоро украинската войска няма да може да отвръща на съветските контраатаки, предизвестяват специалисти. Ето за какво даването на военна и финансова помощ е от основно значение за Киев. Това беше и главният акцент в диалозите сред немския канцлер Олаф Шолц и американския президент Джо Байдън във Вашингтон.

По думите на Байдън, Конгресът ще бъде отговорен за " съвсем незаконно неуважение ", в случай че не успее да одобри финансиране за Украйна. Той благодари на немския канцлер за неговото водачество в обезпечаването на немска военна помощ за Украйна.

Според немския канцлер Олаф Шолц, в последна сметка Конгресът ще утвърди такова решение:

" Президентът даде ясно да се разбере, и ние сме съгласни, че в случай че Конгресът не успее да реализира решение за разпределяне на спомагателна помощ за Украйна, това ще заплаши способността й да се пази. Затова и двамата сме твърдо уверени, че би трябвало да се работи в този момент, само че също по този начин сме уверени, че Конгресът на Съединените щати в последна сметка ще вземе такова решение. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР