Ако Западът свали санкциите за износКиев трябва да изчисти мините

...
Ако Западът свали санкциите за износКиев трябва да изчисти мините
Коментари Харесай

Русия е готова да спаси света от хранителна криза

Ако Западът смъкна глобите за експорт
Киев би трябвало да почисти мините в черноморските пристанища

Москва ще съди украински военни преди всяка замяна

Високопоставен съветски посланик в сряда изиска премахването на глобите против Москва като изискване за попречване на световна продоволствена рецесия заради блокирането на украинския експорт на зърно след началото на офанзивата на Кремъл, съобщи Агенция Франс Прес.

Решаването на продоволствения проблем и отбягване на рисковете от международен апетит изисква съгласуван метод, включващ в частност анулация на глобите, които са въведени против съветския експорт и финансови транзакции, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко пред съветски осведомителни организации.

Той също по този начин изиска “разчистване от Киев” на мините в черноморските пристанища, с цел да могат корабите да изнасят зърно. За тази цел дипломатът удостовери, че Русия е “готова да обезпечи филантропичен коридор” за плавателните съдове. Украйна преди съветската атака беше четвъртият по величина експортьор на царевица в света и на път да стане третият по величина експортьор на пшеница, напомнят наблюдаващи. Конфликтът наруши украинското селскостопанско произвеждане, а Киев и Запада упрекват Русия, че предотвратява износа на зърно през Черно море, което покачва риска от сериозна международна продоволствена рецесия, показва Агенция Франс Прес. Във вторник вечерта съветската войска упрекна Запада, че се стреми “да извади зърнените култури от Украйна допустимо най-бързо (...), без да се опасява какво ще се случи в страната, откакто зърнените запаси бъдат изчерпани”.

Андрей Руденко разгласи също по този начин, че Русия ще прегледа въпроса за размяната на пленници с Украйна, откакто украинските военни бъдат изправени пред съд.

“Ще разгледаме всичко това, откакто тези, които са се предали, бъдат съдени и бъде произнесена присъда”, сподели той. “Преди това диалозите за замяна са преждевременни”, добави той. Миналата седмица се предадоха последните украински бранители на стратегическия град Мариупол, окопани седмици в стоманодобивния цех Азовстал.

Според съветското министерство на защитата там са пленени близо 4000 украински бойци. Украинските управляващи желаят да провеждат замяна на военнопленници, само че съветските управляващи неведнъж показват, че считат най-малко някои от тях, принадлежащи към батальона “Азов”, не като бойци, а като отговорни за военни закононарушения неонацистки бойци, напомня Агенция Франс Прес.

По-рано в сряда формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков заяви, че в Мариупол, който попадна под контрола на Донецката национална република, е завършило разминирането и демилитаризацията на морското пристанище. По думите му сега пристанището работи в всекидневен режим.



С решение на Брюксел
Нарушаването на глобите ще е закононарушение пред Европейски Съюз


Комисията предлага във всяка страна от Европейски Съюз да бъде основана конструкция за ръководство на запорирано или отнето имущество, с цел да не се губи неговата стойност.

Европейската комисия предложи нарушаването на глобите на Европейски Съюз да бъде оповестено за европейско закононарушение. Това значи, че сходно деяние ще бъде включено в листата на закононарушенията във всяка страна от Европейски Съюз и ще бъде наказвано със сходна суровост, в случай че предлагането бъде утвърдено, разясняват наблюдаващи в Брюксел.

Предлага се също смяна в разпоредбите за лишаване и възобновяване на отнето имущество. Предвижда се да бъде отнемано имуществото на тези жители и компании, които са нарушили глобите.

В множеството страни от Европейски Съюз неспазването на глобите се преследва от закона, както и че сходни нарушавания основават закани за сигурността и интернационалния мир, показва Европейска комисия.

Европейска комисия предлага за нарушаване да се дефинира присъединяване в действия, които целят директно или индиректно заобикаляне на глобите. Според комисията е належащо да се форсира работата по налагането на незабавен запор на имущество на нарушителите, както и на засегнатите от глобите на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР