Ако заглавието на филма на Марк Форстър (Z-та световна война)

...
Ако заглавието на филма на Марк Форстър (Z-та световна война)
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Човек на име Ото

Ако заглавието на кино лентата на Марк Форстър ( " Z-та международна война " ) звучи някак познато, не е инцидентно. " Човек на име Ото " е американската акомодация по шведския филм " Човек на име Уве ", който пък е основан на едноименния разказ на Фредерик Бакман.
 A Man Called Otto, Том Ханкс и филмов откъс на кино лентата по книгата
Том Ханкс в акомодацията на " Човек на име Уве "

Трейлър на A Man Called Otto

Именно с историята на ядосано старче, изпълнено с злоба към " идиотите ", с които е обградено, Бакман завоюва международна популярност и се трансформира в един от най-продаваните шведски писатели. Във кино лентата на Форстър Ото се трансформира в Уве, а патилата му се придвижват в неназовано предградие в Съединени американски щати.

Двучасовата му киноистория стартира със преживелица в строителен хипермаркет, където Ото (Том Ханкс) се пробва да си купи въже за плануваното си самоубийство. Това, което счита да прави с въжето, не му пречи да влезе в сблъскване със чиновниците - занимателен епизод, който ни дава обещанието да чакаме още доста сходни в хода на сюжета.
 Снимка 602304

Те обаче нито са толкоз доста, нито толкоз занимателни. Вместо това филмът се концентрира върху предисторията на желанието за самоубийство - брачната половинка на Ото Соня, която е била от дребното му близки хора в света, е умряла от заболяване шест месеца по-рано.
 Снимка 602305

В серия от ретроспекции ще забележим моменти от живота на младия Ото (в ролята е синът на Ханкс Труман) като неуспеха му да бъде признат в армията, запознанството му със Соня, новия дом на двойката и сполетялата ги покруса, която трансформира живота им.
 Снимка 602307

Жизнерадостният млад Ото се оказва цялостна диаметралност на възрастния, който има цялостен боеприпас от разновидности да завърши с живота си, когато работата с въжето се проваля. И те обаче съумяват да бъдат осуетени, когато в света на вдовеца влиза бременна мексиканка, не доста умният й брачен партньор и двете им деца.
 Снимка 602302

Марисол (Марияна Тревиньо) и фамилията й се оказват роднините, от които Ото постоянно се е нуждаел. И от тук нататък ни е ясно, че животът на ядосаното старче ще се промени, с помощта на дребните положителни каузи на съседите му, и е въпрос на време огромна част от " идиотите " към него да се окажат негови другари.
 Снимка 602303

Хепиенд по холивудски, който оставя малко безвкусен усет в устата ни, тъй като и без да сме гледали, или чели " Човек на име Уве " можем да се досетим за финала на " Човек на име Ото ". Но това са рисковете на американските версии на европейски филми.

" Човек на име Ото " е по кината от 13 януари
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР