Ако за възрастните високите температури са проблем, който могат да

...
Ако за възрастните високите температури са проблем, който могат да
Коментари Харесай

Как да преживеете лятната жега с малко дете: 6 съвета

Ако за възрастните високите температури са проблем, който могат да разрешат, за детето са рискови, защото терморегулационната система на организма му е несъвършена. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да облекчите положението му:

1. Къпете го по-често

Банята преди сън не е безусловно предписание през лятото. Използвайте топлото време и слънчевата вода, с цел да доставите наслаждение на детето и да го разхладите.

2. Не оставяйте детето да плаче дълготрайно

От рева то се загрява. Успокоявайте го. Възможно е да му е прекомерно горещо – обтрийте лицето и крайниците с забрадка, натопена в хладка вода.

3. Давайте му по-често вода

Ако към момента го кърмите, правете го по-често, това ще му обезпечи нужното количество течности. На децата, навършили 6 месеца, предлагайте хладна, само че не и студена вода.

4. Обличайте детето съответно

Памучното одеялце и чорапките не са добра концепция. Леките, естествени материи на облеклата ще улеснят терморегулацията му.

5. Проветрявайте стаята, в която се намира детето, по-често

Можете да сложите влажна забрадка върху прозореца, това ще овлажни въздуха и ще охлади помещението.

6. Махнете обиколника на креватчето

Това ще даде опция на въздуха да циркулира свободно. Освободете се и от гумирания протектор, той основава условия за прегряване.

Следете положението на детето и своето лично. Не се опасявайте да проветрявате по-често пространствата или да си организирате „ извънпланово “ къпане. Това единствено ще облекчи живота на детето в летните жеги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР