Ако за вас думите упоритост и постоянство означават да ходите

...
Ако за вас думите упоритост и постоянство означават да ходите
Коментари Харесай

Невероятни истории за упоритост и постоянство

Ако за вас думите непримиримост и неизменност значат да ходите един път в седмицата на фитнес, за други хора те са всичко. Това са истории за хора (и котарак), отказали да се предадат и посветили години от живота си на задачите си.

1. Мъж работи 30 години, с цел да трансформира песъчлив нанос в обилна гора

През 1979г, единствено на 16 години, Джадев Паянг видял нещо на брега на река Брахмапутра, което го разплакало – хиляди змии и влечуги умирали на пясъка, където изплували след наводняване. Джадев, носещ прякора Молай, си сложил за цел да предотврати гибелта на други животни, само че индийското държавно управление отказало да му помогне.

В продължение на 30 години, Молай засаждал дървета и даже внасял мравки, с цел да сътвори самоподдържащи се екосистеми. През 2008г, мястото откриват управляващите, които преследвали стадо от 115 слона. Те били изумени и впечатлени от достижението на Молай. Днес гората е кръстена на него и е дом на десетки типове, в това число тигри, носорози, елени, зайци и маймуни.

2. Доктор си изпуква кокалчетата 36 500 пъти

Направено в името на науката. Д-р Доналд Унгер бил индивид и надзорен специмен за своя теоретичен труд озаглавен „ Причинява ли пукането на кокалчетата артрит на пръстите? “ За да отговори на този въпрос, той си изпуквал пръстите по два пъти всеки ден… в продължение на 50 години! Започнал да търси отговора още от дребен, когато все му повтаряли, че ще получи артрит като порасне.

Сега, 36 500 изпуквания по-късно, той е потвърдил на мащехата и вуйна си, че бъркат, тъй като и двете му ръце са изцяло здрави.

3. Пощальон 33 години гради замък с дребни камъни

Пощальонът Фердинанд Шевал живял във Франция в края на 19-ти век. Един ден до момента в който се разхождал, той се спънал в камък на пътя – по този начин си спомнил сън от детството, в който строил палат. Следващите 33 години, Шевал събирал камъни по маршрута си на куриер и по-късно ги редил в своя палат Идеал, през днешния ден намиращ се в град Отрив. Искал да го погребат вътре, само че френските закони не го разрешавали, по тази причина си построил личен пантеон и умрял година след завършването му.

4. Мъж прави най-дългата верига от опаковки от дъвки

Така наподобяват опаковки от дъвки за $131 007. Гари Дюшл почнал заниманието си на 11 март 1965г, правейки верига от опаковки от дъвки – това било съвременно в Съединени американски щати през тези години.

Гари обаче по този начин и не спрял. На 11 март 2014г, той затвърждава международния си връх с съвсем 24км верига от 1 871 538 опаковки.

5. Мъж събира мъх от пъпа си 26 години, а академик учи своя 3 години

През 1984г, на австралиецът Греъм Баркър му било скучно и той почнал да бърка в пъпа си. Погледнал дребното мъх, който извадил  от там и се зачудил какъв брой ли може да събере? 26 години по-късно, господин Баркър към този момент бил събрал 22.1 грама мъх, който продал на музей за незнайно какъв брой.

Междувременно, австрийският химик Георг Стейнхаузер също бил любопитен за своя мъх и състава му. Той взел 503 проби от личния си пъп за 3 години и разкрил, че се състои освен от фибри от облеклата, само че също от мъртва кожа, мазнини, пот и прахуляк.

6. Баба взема брошура след 960 опита

Ча Са-сун живеела сама в малко планинско село в Южна Корея. Тя постоянно мечтала да се научи да кара, само че почнала да се пробва да вземе брошура чак на 60 години. Излишно е да споделяме, че не й било елементарно. Баба Са-сун се провалила на писмения изпит, състоящ се от 40 въпроса, 949 пъти. Най-накрая, на 950-ия път, тя събрала 60 точки и минала към шофьорския изпит, на който се провалила единствено 4 пъти.

7. Мъж с един крак и едноръка жена танцуват една година

Май Ли учела за балерина, когато я връхлетяла покруса – изгубила дясната си ръка при автомобилна злополука. Много години била депресирана, само че през 2005г срещнала Зай Чаовей, който изгубил левия си крак като дребен. Май мечтала двамата да танцуват, само че Зай се колебаел, тъй като в никакъв случай не бил танцувал преди този момент. Тя го убедила да опита и двамата се упражнявали всеки ден от 8 сутринта до 11 вечерта в продължение на 1 година. Зай изпускал Май хиляди пъти.

Двамата вземат участие в съревнование по танци по националната китайска телевизия и печелят сребърния орден с резултат 99.17, най-високият избор на феновете.

8. Глухонямата Хелън Келър се научава да комуникира и отива в лицей

Хелън Келър и нейната учителка Ан Съливан минали през невероятни инциденти през 49-те години, в които са работили дружно. Хелън не била родена глухоняма, само че се разболяла мистериозно на 18 месеца през 1882г. След това останала без зрение и слух.

Години по-късно, родителите й разкрили Ан Съливан, неотдавна приключила учебно заведение Пъркинс за незрящи. По това време, Хелън била доста раздразнителна и затворена. Ан обаче последователно научила Хелън на жестомимичен език като рисувала с напън знаците върху дланта й. Първият пробив бил, когато Ан съумяла да накара Хелън да свърже буквите от думата „ вода “ върху едната й ръка с водата, изливаща върху другата й ръка.

От там нататък, Хелън почнала да поддържа връзка със света към нея. 25 години тя усъвършенствала речта си, с цел да могат останалите да я схващат. Завършила с цялостно отличие Радклиф на 24 години и написала първата си книга благодарение на Съливан и нейния предстоящ брачен партньор, Джон Мейси.

9. Жена носи корсет всеки ден от 4 години

Сара Крисман постоянно се захласвала по викторианския метод на живот. Когато брачният партньор й подарил корсет за рождения ден, тя е колебаела, само че решила да го опитва. Моментално обаче се влюбила в чувството и траяла да го носи. Цели 4 години тя всеки ден носела един от 4-те си корсета, даже по време на сън. За това време, талията й се свила от 81см на 56см.

10. Котарак съумява да открадне 600 неща за 3 години

Това е различен тип непримиримост. Котаракът апаш Дъсти е прочут в квартала си с нощните си завършения, само че вместо да преследва птици или мишки, той краде от съседите долни дрехи, бански и даже обувки.

Всичко на всичко, Дъсти е съумял да открадне 600 предмета, които съседите се пробват да върнат на притежателите им всеки ден. Въпреки това обаче, има цяла купчина с неща, които никой не си е потърсил.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР