Ако за някое земеделско производство се говори, че е само

...
Ако за някое земеделско производство се говори, че е само
Коментари Харесай

Танева: Ако говорим, че в дадено производство има само измами, как ще защитим финансирането му?

Ако за някое земеделско произвеждане се приказва, че е единствено машинация, не би следвало и няма по какъв начин да получи социална поддръжка, а също и няма по какъв начин да има учредения да желае финансиране. В същото време е реалност, че инспекциите откриват нарушавания и с тяхна помощ добросъвестните стопани получават повече пари. Така земеделският министър Десислава Танева изясни на брифинг думите си към представители на бранша, изтекли на видео през днешния ден.

„ Ако в това се задълбочат европейските служби – и се компрометира „ Обвързана “. Защото такова равнище на неточности демонстрира, че такава поддръжка не би трябвало да има. Тъй че, в случай че желаете сами да си го аргументите, тъй като желаете да си разберете изчисленията (…) Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това (финансиране) ще ни спрат “ – това са част от думите, които съгласно Танева са извадени от подтекста.
Танева към земеделци: Нека се придържаме, че нямаме измами, другояче и това финансиране ще ни спрат В записана полемика със зеленчукопроизводители агроминистърът на процедура признава за съществени злоупотреби
Тя изясни: „ Ако даден отрасъл непрекъснато приказва и тематиката за обещано произвеждане е че е единствено машинация, той няма по какъв начин да получи социална поддръжка, за това, че пари от данъкоплатците би трябвало да се дават “. По думите ѝ сега се води „ борба “ със старите членки на Европейски Съюз за опазване на подпомагането, само че никаква информация не се икономисва на Брюксел.



Началникът на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев изясни, че данните за предходната година още през февруари са изпратени на Европейска комисия.От думите му стана явен и мащабът на злоупотребите, установени през 2019 година: От 20 120 бенефициента, на 4453 не е изплатен и лев, а 90 са дадени на способените органи, откакто дори са показали фактури за продукция, която няма по какъв начин да са произвели.
Земеделското министерство: Записът е изваден от подтекста Контролът на производителите бил повишен и това подпомагало добросъвестните, декларират от ведомството
В резултат 15% са получили добросъвестните производители, а тази година декларираните площи са 20% по-малко: „ В момента може би се почистват и остават същинските производители “.

Танева заподозря, че абсурдът може да е иницииран от тези, които са останали без финансиране, само че има и други, които имат интерес от него.

„ Последната потребност, която имат добросъвестните производители, е да са разменна монета в политически борби и на персонални ползи “, акцентира тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР