Ако за една порция с боб с наденица живеещите в

...
Ако за една порция с боб с наденица живеещите в
Коментари Харесай

Държавите, в които вечерята струва над $100 на човек

Ако за една порция с фасул с наденица живеещите в Ню Йрок биха платили едвам 1,20 $, то тези в Сирия, Нигерия и Южен Судан биха дали 10 пъти повече пари или над 100 $. Това демонстрира ново изследване на World Food Programme, изследващо същинската цена на една порция храна в разлинчите елементи на света.

За да създадат тези калкулации от организацията вземат разноските за идентична по количество порция с варива и месо, изчислени в локална валута. Също по този начин в изчислението влиза междинният дневен бюджет на човек в локална валута, обмислен на база на националния БВП (БВП) на глава от популацията.

Разходите за храната се съпоставени с дневния бюджет и по-късно се калкулирани в долари и са съпоставени с тези на портелителите в Ню Йорк. В изследването са включени разрастващи се страни.

Данните демонстрират, че вечерята в Йордания, Иран и Индия не излиза доста доста повече, в сравнение с в Щатите. Хората там отделят надлежно по 2,3%, 3,9% и 4,5% от дневния си бюджет за едно такова хранене. Изчислено в долари това е под 9 $.

В страни, като Конго и Малави обаче една вечеря може да коства половината от междинния дневен бюджет на хората там. В долари разноските са надлежно 82 и 94 $.

Данните демонстрират, че за живеещите в Сирия, Нигерия и Южен Судан обаче парите, с които човек разполага приблизително дневно, не са задоволителни даже за едно хранене. Цената на порцията там е повече от 100% от междинния дневен бюджет. В долари разноските са в размер на цели 190, 200 и 321 $.

 Infographic: The Cost Of A Plate Of Food Around The World | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР