Ако японски генерал беше организал такава атака срещу Израел, каквато

...
Ако японски генерал беше организал такава атака срещу Израел, каквато
Коментари Харесай

Военен експерт: Ако японски генерал беше извършил такава атака срещу Израел като Иран, досега да си е направил сепуко

Ако японски военачалник беше организал такава офанзива против Израел, каквато Иран, той най-вероятно щеше да си направи сепуко или да бъде даден на боен съд. От всички изстреляни дронове и ракети, 1% от тях бяха осъществени, останалите 99% не сториха нищо. Така че ще бъде груба неточност, в случай че Израел предприеме офанзива. Такова мнение изрази специалистът в региона на защитата Васил Данов във връзка иранското нахлуване против Израел през уикенда.

Според него министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху има интерес от продължение на спора, тъй като в спокойно време ще загуби изборите и ще се срещне със правосъдната система.

Нетаняху се нуждае от героични ходове, с цел да резервира властта си, уточни Данов.

Той предвижда, че в случай че Тел Авив въпреки всичко реши да отвърне на експанзията на Техеран, това ще стане с удар по неговите проксита и съдружници като „ Хизбула “ в Ливан, тъй като всичко друго би довело до ескалация на спора.

От своя страна интернационалният анализатор Мартин Табаков счита, че Нетаняху е задължен да отговори на Иран, с цел да наподобява правдиво пред гласоподавателите си. Но подсети, че при подобен удар няма да бъде подсилен от Вашингтон.

Самият удар на Иран беше подобен, че замахна, само че не пожела да удари, най-малкото не употребява най-новите си ракети. Според мен Израел има чудесна визия къде може да удари Иран и това биха били оръжейни хранилища и центрове за произвеждане на дронове, добави Табаков.

По думите му с офанзивата си Иран е оказал помощ на Нетаняху, тъй като в този момент се приказва за Израел като обект на експанзия.

Според политолога доцент Искрен Иванов Израел най-вероятно ще отговори на Иран с хакерски атаки.

„ Израел се оправя военно, само че се проваля политически. Този район няма по какъв начин да се стабилизира в идващото десетилетие, в случай че няма сделка сред Съединени американски щати и останалите геополитически артисти “, означи доцент Иванов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР