Ако ВСУ осъществят успешно контранастъпление, руският президент Владимир Путин може

...
Ако ВСУ осъществят успешно контранастъпление, руският президент Владимир Путин може
Коментари Харесай

Ген. Ричард Данат: При успешно настъпление на ВСУ Путин може да бъде изгонен от Кремъл

Ако ВСУ осъществят сполучливо контранастъпление, съветският президент Владимир Путин може да бъде изпъден от Кремъл, а армията му да се разпадне. Това съобщи някогашният шеф на Генералния щаб на английската войска военачалник Ричард Данат пред Sky News.

Той е уверен, че следва контранастъпление на украинците в края на пролетта или началото на лятото. Това е допустимо при вярно обмисляне и продължение на доставките на съоръжение и муниции от страна на съдружниците.

По думите на генерала, в този случай има действителен късмет през тази година да се реализира решителен резултат на бойното поле. Според него, няколко решаващи удара против окупационната войска, нанесени в избрани точки, може да пречупят духа на окупаторската войска и нейния гръбнак.

" Работата е в това, че не e наложително съветската войска да бъде разрушена по целия фронт. Просто би трябвало да убедите задоволително количество бойци, че са изгубили, и когато решат, че са изгубили, значи са изгубили. " – разяснява Данат.

Според него Западът не е направил задоволително за това войната на Русия против Украйна да завърши през тази година. Същевременно той отбелязва, че съветските генерали, които са недоволни от развиването на  събитията, може да прогонят Путин от Кремъл.

Според ген. Данат, в случай че контранастъплението на украинците е задоволително добре планувано, подкрепено и изпълнено, Путин няма да е в положение да взема прекалено много решения независимо, което ще го докара до загуба на властта.

Той обаче не се наема да предвижда, кой би поел властта след Путин. Данат отбелязва, че в този момент в Русия недоволството е най-голямо измежду висшия генералитет.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР