Ако всички спрат да ги използват. Това, с шест думи

...
Ако всички спрат да ги използват. Това, с шест думи
Коментари Харесай

Как криптовалутите могат да достигнат до нула

Ако всички спрат да ги употребяват. Това, с шест думи е метода по какъв начин криптовалутите могат да стигнат до нула. Все отново пътуването е по-интересно от дестинацията. Смъртта на Ftx, борса, оповестена в неплатежоспособност на 11-ти ноември след величествен гърмеж, ще насърчи някои хора да насочат вниманието си другаде.

Какво би трябвало да се случи, с цел да се откажат всички? Отговорът изисква чувство за това по какъв начин работи промишлеността. В основата на криптовалутата са блокчейни, като Bitcoin и Ethereum, които записват транзакции, тествани от компютри, развой, подтикван от издаването на нови токени.

Блокчейнът Ethereum валидира редове код, което направи допустимо хората да издават свои лични токени или да основават приложения. Те включват постоянни монети, които са обвързани с действителни валути, и токени като Uniswap, които ръководят протоколи за децентрализирано финансиране (DeFi).

Основните вериги и шепа основани на Ethereum токени, като постоянни монети, съставляват 90% от цената на криптовалутата. Големите бизнеси са построени върху този свят, в това число тържища, капиталови фондове и платформи за кредитиране.
 Биткойн доближи ново двугодишно дъно заради страхове за банкрут на още една крипто капиталова компания
Биткойн доближи ново двугодишно дъно заради страхове за банкрут на още една крипто капиталова компания

Фалит на Genesis може да отприщи нова вълна на разпродажби и още по-голям срив на Bitcoin

За да се отстрани изцяло крипто, ще е належащо да се убият главните пластове на блокчейн. Те можеха или да правят отстъпка първи, като изритат табуретката отдолу под всичко останало. Или промишлеността може да се разплита от горната страна надолу, пласт по пласт като плетен шал.

Избиването на стола е извънредно мъчно, а настоящата висока стойност на биткойн и етер го прави още по-трудно. За да атакувате блокчейн и да го пандизите, е належащо да получите 51% надзор върху изчислителната мощ или цената на токените, заложени за инспекция на транзакции.

Колкото по-ценни са токените, толкоз повече сила е нужна за офанзива на верига с доказателство за работа, като биткойн, и толкоз повече пари за офанзива на верига с доказателство за залог, като Ethereum.

Сигурността на тези вериги - измерена посредством сумата, която някой би трябвало да похарчи, с цел да ги нападна - в този момент е в диапазона на сред $5 милиарда до $10 милиарда. Би било належащо или държавно управление, или извънредно богат човек, с цел да провежда такава офанзива.

И даже в случай че Илон Мъск беше толкоз податлив, той наподобява малко ангажиран сега. Следователно разплитането е по-възможният път. Събитията от тази година разкриха какъв брой предразположени са криптовалутите към сходни неща. Сривът, който наподобява е задвижил хаоса, е този на Terra-Luna, децентрализирана стейбълкойн система, струваща към 40 милиарда $ в своя пик.

Той се срина през май, изтривайки 200 милиарда $ от пазарната капитализация на криптовалутите. Това докара няколко седмици по-късно до банкрута на няколко платформи за кредитиране и хедж фонд, събития, които изтриха още 200 милиарда $ от пазарната капитализация.
 Crypto.com изпрати 400 милиона $ по неточност в друга борса, само че съумя да си ги възвърне
Да преведеш 400 милиона $ на неверен адрес

Това не е първата неточност на компанията, само че е най-голямата за момента

Изискванията за маржин, пред които са изправени тези платформи, наподобява са заплашили Alameda, комерсиалната компания, благосъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, и са довели до решението да се употребяват потребителски средства на FTX, с цел да се запълни празнината.

Когато FTX се провали, той изтри още 200 милиарда $ от пазарната капитализация на криптовалутите. Сега други тържища и платформи за кредитиране наподобява са в неволя. Читателите могат да виждат, че множеството от тези неща, като се изключи Terra-Luna, са в категорията " от горната страна " и в действителност не са технологии във веригата.

Обмените на DeFi и протоколите за кредитиране не престават да се развиват, даже когато предприятията, по-близки до естествените бизнеси, се срутват едно по едно.

Но колапсът на тези предприятия може да заплаши главната технология, като извади елементи от нейната стойност, правейки веригите по-изложени на възможни нападатели и натискайки миньорите или залагащите да изключат машините си. Стойността на интензивността във веригата и токените се самоподсилва.

Колкото повече хора употребяват DeFi, толкоз по-ценен става Ethereum. Колкото по-висока е цената на етера, толкоз по-голямо е трудността за офанзива на блокчейна и толкоз повече доверие ще имат хората, че блокчейните ще устоят. Това работи и в противоположна посока. Колкото повече хора заобикалят крипто от боязън, толкоз по-малко несъмнено става то.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите сега е 820 милиарда $. Това е 70% под пика преди година, само че към момента е високо спрямо по-голямата част от историята на крипто. Тя е по-висок от началото на предходната година, да вземем за пример, и всеки миг преди този момент, в това число пика на бичия пазар през 2017 година.

Много повече пластове - като главен стейбълкойн, огромни предприятия или може би други протоколи във веригата - ще би трябвало да се разнищят, с цел да върнат цената на крипто назад до равнищата, на които се търгуваше единствено преди три или четири години.

Репутацията на крипто бранша е била подкопавана и преди. Стойността му се е сривала неведнъж през целия му живот. Въпреки че по-малко хора ще употребяват крипто вследствие на колапса на ftx, доста е мъчно да си представим, че броят ще бъде задоволително дребен, с цел да стигне цената му до нула.
 Фалиралата FTX на Сам Банкман-Фрайд е купувала парцели на Бахамите за $121 милиона
Фалиралата FTX на Сам Банкман-Фрайд е купувала парцели на Бахамите за $121 милиона

Родителите на притежателя на крипто борсата са притежатели на ваканционна къща за $16,4 милиона

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР